Arta modernă trece la o etapă nouă. Poți urmări online narațiuni video la Art Encounters

 

Bienala Art Encounters din Timișoara anunță debutul colaborării cu platforma de video streaming TIFF Unlimited.

Ca parte a programului de screening prezentat de curatorul Mihnea Mircan sub numele „Peisaj în oglindă convexă”, în fiecare weekend pe durata Bienalei Art Encounters, până pe 7 noiembrie, publicul va putea urmări online și gratuit o serie de video-uri și filme de artă ale artiștilor invitați. Acestea compun narațiuni ale transformării și experiențe ale vertijului inspirate de filmul Vertigo, regizat de Alfred Hitchcock în 1958, și extinse într-un viitor în care relațiile spațiale fluide se pot coagula într-un „noi fără lume” sau o „lume fără noi”.

Primul film difuzat în perioada 8-10 octombrie, gratuit, pe platforma unlimited.tiff.ro va fi Erik Bünger, Elefantul care era un rinocer.

Erik Bünger este un artist, scriitor și compozitor ale cărui lucrări investighează relația dintre limbaj și concepte precum „vocea”, „corpul”, „imaginea” și „natura”. Lucrările sale au fost prezentate în toată lumea, la instituții prestigioase precum Centrul Pompidou din Paris, Wellcome Collection în Londra, Lincoln Center în New York, Centrul KW în Berlin și Bienala Curitiba din Brazilia.

Erik Bünger, Elefantul care era un rinocer, 2017-2018, 42 min

Lucrarea urmărește amprentele în memoria colectivă lăsate de lupi, elefanți, urși și corbi, pe măsură ce aceștia se mută permanent în interiorul și în afara limbajului uman. Ea se află în căutarea unei creaturi care nu vorbește, o creatură despre care nu se poate vorbi: un elefant în fiecare cameră, un urs alb, a cărui siluetă se profilează tot mai mare cu cât încercăm mai mult să nu ne gândim la ea.

Printre artiștii ale căror filme și video-uri urmează să mai fie difuzate se numără: Larisa Crunțeanu, IRWIN, Ciprian Mureșan, Flaviu Rogojan, Cristian Rusu, Patricia Teodorescu, Phillip Warnell.

Intitulată Our Other Us, Bienala Art Encounters 2021 acordă o atenție specială formelor de conviețuire pe care le putem proiecta, intui și institui astăzi, concentrându-se, de asemenea, asupra transformărilor și derivei care marchează percepția de sine, individuală ori colectivă. Această ediție a Bienalei stă sub semnul oglindirilor și al proiecțiilor pe care le construim cu toții despre noi înșine, despre Celălalt, despre granițe și distanțe, apropieri și contacte, interior și exterior, iar arta contemporană este reflecția cea mai fidelă a acestor dinamici. Parteneriatele Bienalei sunt o componentă în egală măsură importantă și comunitatea pe care o activează, în pluralitatea ei, cuprinde domenii precum arhitectura, literatura, cinematografia, teatrul și altele.

TIFF Unlimited (unlimited.tiff.ro) e cinema-ul tău alternativ de acasă, cu filme independente, premiate, semnate de cineaști care te provoacă și te inspiră. Vei găsi aici filme-reper de François Truffaut, Xavier Dolan, Claude Chabrol, Roy Andersson, Ulrich Seidl, dar și titluri premiate la TIFF sau în alte mari festivaluri. DAU. Natasha și DAU. Degeneration, un experiment artistic și sociologic unic, sunt disponibile în România exclusiv pe TIFF Unlimited. Periodic, ai parte de surprize: parteneriate cu festivaluri, colecții de interviuri, premiere gratuite, teatru la tine acasă și gale live.

Platforma este disponibilă online și via aplicații iOS și Android (mobile și TV), și poate fi accesată doar de pe teritoriul României.

Distribuie:

Postaţi un comentariu