Cei mai talentați clujeni, premiați de Ziua Internațională a Romilor

Concursul „Pata-Cluj avem talent”, lansat la sfârșitul săptămânii trecute la Cluj-Napoca, a pornit în căutarea talentelor locale. În cadrul concursului poate participa orice clujean care are ceva de demonstrat, indiferent de domeniul de activitate.  Evenimentul-concurs „Pata-Cluj avem talent!” are ca scop celebrarea diversității culturale prin aducerea împreună a talentelor individuale ale clujenilor și ale locuitorilor din Pata Rât și crearea unui context de împărtășire și învățare a unor talente noi.

Pentru a participa la concurs, doritorii trebuie să își demonstreze în primul rând talentul în fața unui juriu, în cadrul preselecției ce se va desfășura pe 2 aprilie, de la ora 14:00, la Cinema Mărăști.

„Cei mai talentați clujeni vor avea oportunitatea de a-și prezenta numărul pe scenă în ziua de 8 aprilie când vom serba împreună Ziua Internațională a Romilor. În data de 8 aprilie îi vom premia pe cei mai talentați concurenți care vor avea apoi ocazia să-și prezinte talentele pe una dintre scenele dedicate activităților culturale din cadrul Zilele Clujului”, transmit organizatorii.

Înscrierile pentru cei din Pata Rât se realizează de luni până joi între orele 14:00-16:00 la Unitatea Mobilă, iar pentru cei din celelalte cartiere ale Clujului se face prin trimiterea formularului de înscriere la adresa patacluj@gmail.com până în data de 30 martie. Formularul de înscriere poate fi descărcat aici.

Cei selectați pentru finală au posibilitatea de a câștiga premii în valoare de 7.000 lei astfel: 

  • premiul I în valoare de 2.500 lei
  • premiul II în valoare de 2.000 lei
  • premiul III în valoare de 1.500 lei
  • premiul publicului în valoare de 1.000 lei.

„În proiectul Pata-Cluj, activitățile culturale sunt parte a modului prin care ne propunem să contribuim la coeziunea comunităților din Pata Rât și, mai mult, la generarea de legături mai apropiate între cei care locuiesc în zonă și locuitorii din alte zone ale Clujului. Activitățile culturale ale proiectului sunt stabilite prin curatoriat participativ, un proces inclusiv de proiectare, selecție și planificare artistică/culturală. Odată stabilite prioritățile comunității, partenerii pentru implementarea activităților culturale – artiști, animatori culturali și/sau organizații culturale – sunt identificate prin intermediul unor apeluri deschise pentru proiecte și ca urmare a unor întâlniri de lucru comune. Astfel, prin manifestările culturale generate, dezvoltate și implementate împreună cu cele două comunități în cadrul proiectului Pata-Cluj, dorim să generăm spații temporare de întâlnire, spații în care să creăm contacte umane și experiențe comune directe între persoane care locuiesc în Pata Rât și în celelalte cartiere ale Clujului”, transmit organizatorii.

Citiți și: Gabriela Tonk, Pata Cluj: „Din cauza lipsei de informații și a nesiguranței viitorului cei din Pata Rât sunt foarte anxioși”

Expoziție photo-voice. Clujul, prin ochii copiilor de la Pata Rât

Politica ghetoului. Cum se vede Pata (u)Rât(ă) de pe obrazul Clujului din dronă

Distribuie:

Postaţi un comentariu