Categoria: Food&Drink

Rețeta săptămânii: Prăjitura Veronica

Rețeta săptămânii: Prăjitura Veronica

Ingrediente pentru blat:

– 200 g zahăr

– 150 g făină

– 7 albușuri

– 1 plic praf de copt

– 1 cană rahat mărunțit

– 1 cană vișine fără sâmburi din compot

Ingrediente pentru cremă:

– 7 gălbenușuri

– 150 g zahăr

– 2 linguri făină

– 100 ml lapte

– 50 ml cafea

– 250 g unt

Ingrediente pentru glazură:

– 100 g ciocolată

– 100 ml frișcă

– 1 linguri ulei

– drajeuri de ciocolată.

Citeste mai departe ›
Rețeta săptămânii: Scovergi cu mălai ieftine și gustoase

Rețeta săptămânii: Scovergi cu mălai ieftine și gustoase

Ingrediente:

– 250 ml apă

– 60 g unt

– 200 g făină de mălai

– 50 g făină albă

– 3 ouă

– 250 g marmeladă sau dulceaţă mai groasă

– 2-3 ceşti lapte

– puţină untură sau ulei

– un praf de sare

Prepararea: Se amestecă mălaiul cu făina albă.…

Citeste mai departe ›
Pâine cu nucă și miere

Pâine cu nucă și miere

Ingrediente:

– 250 g făină

– 1 linguriță bicarbonat de sodiu

– 1/2 linguriță scorțișoară

– 1/2 linguriță amestec de condimente turtă dulce

– 2 linguri lapte

– 2 ouă (unul pentru uns)

– 1 linguriță esență de rom

– 100 g miere

– 60 g unt

– 120 g zahăr

– 120 g nucă mărunțită

– 1 linguriță coajă de lămâie mărunțită

– 1 linguriță coajă de portocală mărunțită

Prepararea: Făina se amestecă cu bicarbonatul de sodiu, cu scorțișoara și cu condimentele de turtă dulce. 

Citeste mai departe ›
Rețeta săptămânii oferită de Bucătăria Ardelenească: „Limbă umplută”

Rețeta săptămânii oferită de Bucătăria Ardelenească: „Limbă umplută”

Ingrediente pentru 4 persoane:

1 limbă de vită

– 1 ceapă

– 2 căței de usturoi

– 2 foi dafin

– 65 g de unt

– 1 ou întreg fiert

– 1 gălbenușș de ou crud

– 1 felie franzelă(fără coajă) muiată în lapte

– sare, piper, coajă de lămâie, frunze de pătrunjel verde.…

Citeste mai departe ›
Ciorbă de creieri

Ciorbă de creieri

Ingrediente pentru 4 persoane:

– 2 creieri de porc

– 2 linguri făină

– 2 linguri unt

– 1 litru supă de oase

– 1 gălbenuș de ou

– 100 ml smântână

– frunze de pătrunjel verde, sare, piper

– 1 lămâie

– 4 felii franzelă prăjită sau crutoane.…

Citeste mai departe ›
Rețeta săptămânii: Găluşte de aur cu migdale (Aranygaluska)

Rețeta săptămânii: Găluşte de aur cu migdale (Aranygaluska)

Vasul de lut pentru gătit

Mii de ani, vasele de lut erau folosite în bucătărie zi de zi. Treptat metalul a luat locul vaselor fiind mai uşor de utilizat la foc deschis.…

Citeste mai departe ›
Rețeta săptămânii: Legume albe în sezonul rece

Rețeta săptămânii: Legume albe în sezonul rece

Pentru lunile de iarnă albe, am ales să vă oferim legume de culoare albă, care sunt de sezon sau se găsesc în sezon. Ele au o concentrație mare de fitochimice, sunt sărace în grăsimi și conțin antioxidanți.…

Citeste mai departe ›
Rețeta săptămânii: Tochitura ardelenească

Rețeta săptămânii: Tochitura ardelenească

Ingrediente (4 persoane):

– 2 cepe mai mari
– 2 morcovi
– 2-3 cârnaţi afumaţi
– 1 tăviţă de ficăţei de pui
– 500 grame carne de porc
– o căpăţână usturoi
– o conservă de roşii în bulion

– sare, piper, busuioc, pătrunjel
Preparare:

Se călesc carnaţii tăiaţi bucăţele.…

Citeste mai departe ›
Rețeta săptămânii: Ciorba de tarhon

Rețeta săptămânii: Ciorba de tarhon

 Ingrediente:

– 500 grame carne porc

– 3 morcovi

– 2 bucăţi ceapă

– 2 bucăţi ţelină

– 300 grame smântână

– 3 gălbenuşuri

– tarhon proaspăt sau murat

– 3 linguri de ulei

– oţet, sare şi piper

Prepararea:

Se spăla carnea apoi se şterge cu un şerveţel de hârtie după care se taie în cubuleţe mici.…

Citeste mai departe ›
Rețeta săptămânii: Ciorbă de fasole cu piciorușe

Rețeta săptămânii: Ciorbă de fasole cu piciorușe

Ingrediente pentru 4 persoane:

– 250 g fasole albă bob mare

– 3-4 piciorușe de porc afumate

– 1 ceapă

– 3 căței usturoi

– 2 morcovi, 1 rădăcină de pătrunjel

– 100 ml bulion

– 1 lingură pastă de ardei

– 1 lingură untură

– 2 linguri făină

– sare, boia dulce, frunze de pătrunjel verde

– smântână pentru servit.…

Citeste mai departe ›
Rețeta săptămânii: Croquembouche

Rețeta săptămânii: Croquembouche

Ingrediente pentru aluat: 250 g făină, 150 g unt, 250 ml lapte, 50 g zahăr, 8 ouă, 1 praf de sare.

Pentru cremă: 20 g zahăr, 700 ml lapte, 6 ouă, 5 linguri făină, 2-3 plicuri de zahăr vanilat.…

Citeste mai departe ›
Cheesecake-ul,   din Grecia Antică la Cluj

Cheesecake-ul, din Grecia Antică la Cluj

Sărbătorile  îti vin „la pachet” cu arome de cozonaci și prăjituri mai mult sau mai puțin tradiționale, mai ușoare sau mai încărcate de calorii, cu multe creme sau cu ciocolată. În acest peisaj dominat de rețetele bunicilor se insinuează, încet, un desert care a cucerit lumea relativ recent, deși are o istorie de câteva secole: cheesecake-ul.…

Citeste mai departe ›