Elon Musk se implică în dezvoltarea unui vaccin inovator anti-Covid-19. “A devenit o problemă de software”, spune şeful Tesla

Elon Musk s-a alăturat cruciadei tehnologice globale în curs de desfășurare pentru a revoluționa producția de vaccinuri, scrie ENDPOINTSNEWS, comentând anunţul şefului Tesla că va investi în capabilităţi de producţie pentru miliarde de doze dintr-un vaccin experimental, bazat pe noua tehnologie “ARNmesager”, care se speră că se va dovedi eficient împotriva  SARS CoV-2.

Săptămâna trecută, într-o postare pe Tweeter, Musk a spus că  Tesla, ca “proiect secundar”, construiește microunităţi de producţie de  ARN pentru compania americană de biotehnologie CureVac și, eventual, pentru altele.

Tweet-ul de săptămâna trecută vine la un an după ce divizia germană Tesla din Grohmann și CureVac au depus un brevet privind un „bioreactor pentru transcrierea ARN, o metodă pentru transcrierea ARN in vitro, un modul pentru transcrierea ADN-ului în ARN și un aparat automat pentru fabricarea ARN,” scrie publicaţia americană.

Şi CureVac a anunţat o serie de planuri de construire a acestui tip de bioreactor.

Tehnologia inovativă implicată în dezvoltarea acestui nou tip de vaccin bazat pe ARNmesager i-a atras atenţia lui Musk, un inginer revoluţionar în domeniul auto şi aerospaţial.. Într-o altă postare pe Tweeter el a venit cu amănunte:  “În principiu, cred că ARN-ul sintetic (și ADN-ul) au un potențial uimitor. Practic, (această tehnologie, n.r.) face ca soluția la adresa multor boli să devină o problemă de software”.

Ingineria genetică implicată în vaccinurile utilizând ARNmesager duce la crearea unui tip de vaccin complet nou,  despre care revista Nature spune că reprezintă „crema” biotehnologiei. Spre deosebire de vaccinurile care utilizează viruşi atenuaţi sau morţi, acest tip de vaccin urmăreşte trimiterea unei secvenţe ARN care să stimuleze sistemul imunitar să producă antigeni contra virusului. Vaccinul de tip ARNmesager ar urma să folosească o parte din codul genetic al SARS CoV-2, o specie virală de tip ARN cu capsulă. Tehnologia din spatele noului vaccin mizează pe  reproducerea în laborator a proteinelor care direcționează celulele din organism să se lupte cu virusul. De asemenea, se folosește pe post de „mesager” acidul ribonucleic (ARN), răspunzător de funcționarea normală, din punct de vedere biologic,a celulelor.

Nu există deocamdată vaccinuri de tip ARN aprobate pentru utilizare la om, dar în teorie, ele pot fi produse mult mai rapid decât vaccinurile tradiţionale.

Cea mai avansată în dezvoltarea unui vaccin de tip ARNmesager contra Covid-19 este compania americană Moderna, care se află în faza a treia de testare.  Compania biofarmaceutică din Cambridge, Massachusetts, este una din favoritele comisiei instituite de Casa Albă pentru a accelera dezvoltarea unui vaccin şi pretinde că are în studiu inclusiv un vaccin ARN împotriva cancerului. Totodată, ea face faţă acuzaţiilor că manipulează bursa prin relatări incomplete privind rezultatele studiilor clinice efectuate până acum. Amănunte, aici https://transilvaniareporter.ro/coronavirus/lacomia-covid-se-hraneste-din-neghiobie-cum-se-raliaza-oamenii-unor-fictiuni-convenabile/

Şi acţiunile Tesla au crescut luni cu 13 la sută, la un nivel record. Dar analiştii fincanciari pun avansul acţiunilor Tesla pe seama rezultatelor financiare bune din ultimul trimestru şi mai puţin pe implicarea companiei pe piaţa de biotehnologie, una din răsfăţatele bursei în perioada pandemiei.

Distribuie:

Postaţi un comentariu