Ioan Aurel Pop a demisionat din funcția de președinte al CNATDCU. Ce motive invocă acesta

Acad.prof.univ.dr. Ioan-Aurel Pop, rectorul UBB / Foto: Dan Bodea

Academicianul Ioan Aurel Pop a demisionat din funcția de președinte a al Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU). Rectorul Universității „Babeș-Bolyai”din Cluj-Napoca și-a anunțat demisia săptămâna trecută, în cadrul consiliului general CNATDCU. Clujeanul va rămâne însă în funcție până când demisia sa este acceptată de ministrul Educației, Adrian Curaj.

Ioan Aurel Pop a precizat pentru Mediafax că a luat această decizie din cauza volumului foarte mare de muncă și de responsabilitate.

Ministrul Educației urmează să semneze săptămâna aceasta ordinul de numire al noului președinte CNATDCU, a precizat Mirabela Amarandei, purtătorul de cuvânt al Ministerului Educației.

Rectorul Universității „Babeș-Bolyai”  a fost ales în luna februarie preşedinte al Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU). Propunerea a venit din partea Academiei Române și a fost votată, în unanimitate, de către membrii Consiliului General al CNATDCU. Din acest Consiliu fac parte reprezentanţi ai instituţiilor de învăţământ superior din Bucureşti, Iaşi, Cluj-Napoca, Alba Iulia, Timişoara, Sibiu, Ploieşti şi Tîrgu Mureş, precum şi de la Academia Română. Lista membrilor poate fi consultată aici.

Conform Legii Educaţiei Naţionale nr. 1/2011, Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare este organism consultativ al Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, alcătuit pe criterii de prestigiu profesional şi moral din cadre didactice universitare şi cercetători, având cel puţin titlul de conferenţiar universitar sau de cercetător ştiinţific II, ori titluri echivalente obţinute în străinătate, membri ai Academiei Române şi ai unor instituţii de cultură.

Citiți și: Ioan Aurel Pop, rectorul UBB a fost ales președinte al CNATDCU, autoritatea care validează cele mai importante titluri universitare și doctorale

Academicianul Ioan Aurel Pop a fost reales rector al UBB

Distribuie:

Postaţi un comentariu