Tenis de masă/ România pierde aurul european în fața chinezoaicelor Germaniei

România a pierdut lupta pentru aurul european, după 1-3 în fața Germaniei.

România a pierdut din nou titlul european pe echipe, de această dată împotriva echipei  Germaniei (3-1) care a început finala cu patru jucătoare chineze naturalizate și o singură nemțoaică. Cu un joc ultra-defensiv practicat la perfecție de nemțoaice, acestea au reușit să-și adjudece aurul după mai bine de trei ore de joc în care fetele noastre au dus o luptă surdă cu Marele Zid Chinezesc deghizat în Panzere nemțești.

Dodean și-a câștiga partida (11-8, 7-11, 12-10, 12-10) în fața lui Kristin Silbereisen după patru seturi foarte echilibrate în care adversara româncei a cedat chiar în momentele cheie ale meciului. În ciuda unor serii de câte trei sau chiar patru puncte consecutive a lui Kristin, Dodean a reușit de fiecare dată să revină și în final să câștige, salvând în setul decisiv două mingi de set ale nemțoaicei.

Cu 1-0 la general, Elisabeta Samara dădea impresia că partida ei cu Ying Han este o simplă formalitate. După un prim set câștigat cu 11-9, românca a cedat încet-încet în fața apărării elaborate a nemțoaicei cu origini chineze. Într-un final dramatic, Samara a pierdut meciul după 5-11 în setul decisiv.

La masă a urmat tânăra bistrițeancă Bernadette Szocs, care a întâlnit-o pe Xiaona Shan, cea de-a doua chinezoaică din cele patru din lotul Germaniei. În sala în care Berni căștiga titlul european la junioare, românca a început cu un set pierdut (6-11) dar a reușit să și-l adjudece pe cel de-al doilea (12-10). Setul trei nu a avut niciun istoric, Berni cedândându-l, cu gândul la decisiv, cu (11-1). În cel din urmă set, Berni a dus o luptă surdă cu chinezoiaca nemților, dar a pierdut dramatic 11-9 și scorul la general devenea 2-1 pentru Germania.

Dodean a început în forță meciul patru al finalei, cu Ying Han, câștigând primul set cu 11-9 în ciuda unui joc de apărare incredibil făcut de adversară, care și-a trecut în cont setul doi al întâlnirii (11-8). Setul trei i-a revenit Danielei Dodean (11-6), care însă nu a mai putut face față defensivei imbatabile a chinezoaicei și a pierdut partida, după 6-11 în decisiv.

S-a terminat 3-1 la general pentru Germania, care a învins mulțumită unei defensive atroce practicată de chinezoaicele din lot, consemnându-se astfel un nou argint european pentru România.

Distribuie:

Postaţi un comentariu