Baschet / Revenire spectaculoasă şi victorie meritată pentru ”U” BT

La capătul unui meci de luptă "U" BT Cluj s-a impus a limită (73-71) în faţa formaţiei BC Timişoara, în Cupa României / Foto: Dan Bodea

Fosta campioană a României la baschet masculin, ”U” BT Cluj a debutat eyitant în Cupa Româiei, ediţie 2014/2015. Clujenii au primit vizita formaţiei BC Timişoara, dar şi replica extrem de dârză a acestora, în manşa tur din optimile de finală ale Cupei României, pierzând greu la doar două puncte (73-71).

Deloc conectaţi la importanţa partidei baschetbaliştii lui Dorin Pintea s-au văzut dominaţi categoric de bănăţeni, cărora le-a ieşit aproape totul în primele două sferturi. Astfel, s-a intrat la cabine la scorul de 39 – 27 în favoarea oaspeţilor. La pauza mare s-a produs şi transformarea în bine a ardelenilor.

Mult mai motivaţi, atenţi la fiecare fază şi decişi să întoarcă soarta unui meci ce ărea compromis, clujenii au pus stăpânire pe joc, şi-au demolat adversarii şi s-au impus la final cu scorul de 73-71. Victoria la limită este cu atât mai valoroasă cu cât ultimele două sferturi au reliefat o ală faţă a echipei lui Pintea, aceea de luptători.

„Nici nu mă aşteptam să fie uşor. BC Timişoara este echipă solidă şi s-a văzut acest lucru şi în meciul cu noi. Rezultatul contează mai puţin, importantă este atitudinea cu care au ieşit băieţii să lupte în partea a doua a meciului”, a spus Dorin Pintea. Cei mai eficienţi jucători ai gazdelor au fost ai partidei au fost Hargrove, cu 17 puncte, Barnette, cu 14, şi Cuic, cu 13 puncte marcate.

Distribuie:

Postaţi un comentariu