Baschet / Revenire spectaculoasă şi victorie meritată pentru ”U” BT

La capătul unui meci de luptă "U" BT Cluj s-a impus a limită (73-71) în faţa formaţiei BC Timişoara, în Cupa României / Foto: Dan Bodea

Fosta campioană a României la baschet masculin, ”U” BT Cluj a debutat eyitant în Cupa Româiei, ediţie 2014/2015. Clujenii au primit vizita formaţiei BC Timişoara, dar şi replica extrem de dârză a acestora, în manşa tur din optimile de finală ale Cupei României, pierzând greu la doar două puncte (73-71).

Deloc conectaţi la importanţa partidei baschetbaliştii lui Dorin Pintea s-au văzut dominaţi categoric de bănăţeni, cărora le-a ieşit aproape totul în primele două sferturi. Astfel, s-a intrat la cabine la scorul de 39 – 27 în favoarea oaspeţilor. La pauza mare s-a produs şi transformarea în bine a ardelenilor.

Mult mai motivaţi, atenţi la fiecare fază şi decişi să întoarcă soarta unui meci ce ărea compromis, clujenii au pus stăpânire pe joc, şi-au demolat adversarii şi s-au impus la final cu scorul de 73-71. Victoria la limită este cu atât mai valoroasă cu cât ultimele două sferturi au reliefat o ală faţă a echipei lui Pintea, aceea de luptători.

„Nici nu mă aşteptam să fie uşor. BC Timişoara este echipă solidă şi s-a văzut acest lucru şi în meciul cu noi. Rezultatul contează mai puţin, importantă este atitudinea cu care au ieşit băieţii să lupte în partea a doua a meciului”, a spus Dorin Pintea. Cei mai eficienţi jucători ai gazdelor au fost ai partidei au fost Hargrove, cu 17 puncte, Barnette, cu 14, şi Cuic, cu 13 puncte marcate.

Postaţi un comentariu