Ovidiu Silaghi: „Unii mă vor, alții nu. Mă simt ca și Bartolomeu Dragfi”

Deputatul Ovidiu Silaghi

Liderul PNL Satu Mare, Ovidiu Silaghi, a declarat sâmbătă seara, la un simpozion la Ardud, județul Satu Mare, legat de intenția președintelui Traian Băsescu de a amâna numirea sa în fruntea Ministerului Transporturilor că ”unii îl vor, alții nu”.  ”Mă simt și eu ca și Bartolomeu Dragfi, dorit de unii, nedorit de alții. Unii mă vor, alții nu”, a afirmat Silaghi după dezvelirea monumentului închinat ctitorului cetății din Ardud. Ulterior, acesta a confirmat pentru „Transilvania Reporter” că președintele Traian Băsescu pune condiții legate de privatizarea CFR Marfă. ”Lucrurile se vor lămuri după 26 iulie”, a dat asigurări Silaghi, făcând referire la așteptatul raport MCV al Comisiei Europene, care urmează să fie dat publicității în curând.

Reamintim că președintele Traian Băsescu vrea să amâne numirea noului ministru al Transporturilor până la finalizarea privatizării CFR Marfă. Liderul PNL, Crin Antonescu, a declarat, sâmbătă seară, că şeful statului i-ar fi cerut lui Victor Ponta să continue interimar la Transporturi timp de 45 de zile, până la finalizarea tranzacţiei.

Premierul a precizat însă că luni va trimite la Cotroceni propunerea liberalilor privind numirea lui Ovidiu Silaghi. Ponta a declarat că se teme că Traian Băsescu i-ar putea face un dosar penal cât e interimar la Transporturi. “Este un joc politic, dar extrem de neserios şi sunt destul de îngrijorat pentru că, în ultimul timp, văd o serie de manifestări extrem de neserioase. Ministerul Transporturilor va fi efectiv condus, ca şi acum, de secretarul de stat Ghibu. Eu semnez, dar nu am timp şi nici nu ar fi normal ca primul-ministru să se mute la Ministerul Transporturilor. CFR Marfă sau orice altceva sunt lucruri pe care oricum mi le asum, se aprobă prin hotărâri de guvern pe care le semnez ca prim-ministru. Luni dimineaţa, mă rog, o să plec spre Spania, dar o să trimit la Cotroceni propunerea cu domnul Silaghi de a fi ministru, după care preşedintele, nu ştiu în ce fel, va trebui să se pronunţe”, a spus Ponta la Antena 3.

Distribuie:

Postaţi un comentariu