„T-Festival 2014”, Festivalului Internațional al Transportatorilor. Prima ediţie, la Jucu 9 -11 mai

Prima ediţie a Festivalului Internațional al Transportatorilor va avea loc la Jucu între 9 şi 11 mai. Organizatorii sunt Uniunea Națională a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) şi IRU (International Road Transport Union).

Sub umbrela T-Festival se întrunesc cei mai importanți producători de camioane și consumabile, cei mai activi dealeri și importatori de motociclete și echipamente, și pasionați de camioane și motociclete. Este un festival în care pasiunea pentru camioane și/sau motociclete se îmbină cu muzica. Într-un cadru mai puțin convențional se vor lega noi colaborări în industria de transport și în cea moto, spun organizatorii.

Pasionații care vor ajunge în al doilea weekend din mai la Jucu vor vedea cele mai frumoase camioane și motociclete din România. Aici va fi desemnat cel mai frumos camion din Sud-Estul Europei, deținătorul primind pe 11 mai trofeul T-Festival, 3000 de euro plus produse și serviicii în valoare de 2000 de euro. Publicul va avea un cuvânt greu de spus în ceea ce privește desemnarea celor mai frumoase motociclete din categoriile: Custom&Cruiser, Naked Street&Touring, Supersport, Enduro &Cross, iar premiul este în valoare de 2000 de euro plus produse și servicii în valoare de 500 de euro.

Președintele juriului pentru sectiunea camioane este domnul Radu Dinescu, Secretar General UNTRR, iar în ceea ce privește juriul concursului moto acesta este prezidat de Cristi Hrubaru, vedeta Rock FM fiind de altfel și cel care se va ocupa de întreținerea atmosferei. În cadrul festivalului va avea loc și o întrunire a Top 100 companii de transport din industria românească, ocazie cu care UNTRR și IRU vor acorda premii firmelor reprezentative.

Cele două seri muzicale sunt împărţite pe două genuri distincte. În prima seară, pe 9 mai, preponderent se va cânta rock’n’roll şi acustic. Pe afiş apar formaţiile clujene Natif şi Catrhythm, Rob Kingsley (tribut Elvis Presley) împreună cu Trooper vor readuce pe scenă imaginea vie a legendei rock’n’rollului, fiind urmați de Stefan Bănică Jr. alături de bandul său. Noaptea se va încheia cu un exploziv show de cabaret.

Pentru seara de sâmbătă, în 10 mai, rockul va intra puternic în scenă fiind reprezentat de formaţiile: Theory of Mind, Grimus, Trooper şi legendarii T-REX.

„Este prima ediţie dar noi sperăm să mai fie cel puţin încă şapte. Sigur cei care vor veni vor avea la dispoziţie nişte facilităţi: autobuze care să îi ducă la Jucu şi să îi aducă de acolo, corturi cu mâncare şi băutură, posibilitate de campanre pentru cei care vor să petreacă noaptea acolo. Am încheiat şi un parteneriat cu UTCN, mai exact cu cei de la Facultatea de Mecanică, ca şi ei să îşi prezinte inovaţiile legate de motoare. Şi sperăm că vor fi lucruri inedite şi foarte interesante pentru iubitorii de motoare”, spune Tudor Runcanu, PR festival.

Bugetul este estimat la 150.000 de euro şi a fost asigurat prin parteneriate cu diferite firme din domeniu. În privinţa biletelor acestea pot fi cumpărate timp de două săptămâni la preţ cu reducere, adică 35 de lei pentru o zi şi 50 de lei pentru cele două zile de festival. Fără reducere preţurile sunt de 50 de lei şi 80 de lei pentru ambele zile.

„Ne aşteptăm în varianta pesimistă la 3.000 de oameni şi în cea optimistă la 15.000, în ceea ce priveşte publicul”, spune şi Virgil Paşca, unul dintre organizatori.

Evenimentul va include şi o deschidere specială în care 50 de motociclişti însoţiţi de 6 TIR-uri vor face un tur şi prin municipiul Cluj_Napoca pentru a atrage atenţia publicului asupra evenimentului de la Jucu.

T-Festival marchează instituirea și sărbătorirea pentru prima dată a Zilei Transportatorilor, pe data de 9 Mai‚ ziua Sfântului Cristofor, o inițiativă UNTRR. Sfântul Cristofor este protectorul transportatorilor şi patronul călătorilor.

Postaţi un comentariu