Studenții nu sunt afectați de șantierul din oraș. Olimpiada Trăzniților sau Fotbal în balon, printre activitățile desfășurate în „luna” acestora

Foto: Dan Bodea

Consorțiul Organizațiilor Studențești din Cluj anunță debutul celei de a 13 a ediții a evenimentului Luna Studentului Clujean​. Acesta se va desfășura în perioada 1 și 31 mai în Cluj-­Napoca. Vor fi organizate peste 70 de activități, în peste 50 de locații și orientate pe cinci direcții principale: cultură​, carieră​, sănătate​, sport ​și divertisment.

„Față de anii trecuți, ediția de anul acesta cuprinde activități mult mai diversificate, care se pliază pe interesele tuturor studenților din Cluj-Napoca. Așadar, în cadrul Lunii Studentului Clujean, la categoria cultural, studenții vor putea participa de la spectacole de teatru, concerte de folk, concursuri de cultură generală, activități de treasurehunt, până la activități de caritate pentru copii sau lansări de colecții de haine. Cluj Napoca 2015 este Capitala Europeană a Tineretului. Încet, încet ne pregătim pentru Cluj-Napoca 2021, Capitală Culturală Europeană”, a declarat pentru Transilvania Reporter, Diana Ioana Gliga,  vicepreședinte Marketing&PR COS Cluj.

În ceea ce privește activitățile desfășurate pentru a-i orienta pe studenți spre o carieră de succes, datorită feedback-ului pozitiv pe care l-au primit trainingurile de anul trecut și datorită cererii crescute venite din partea studenților, organizatorii au hotărât să crească numărul acestora. Astfel, vor organizate 19 traininguri, pe diverse teme de actualitate, față de cele opt organizate în 2014. În plus, studenții vor avea ocazia să participe la zilele unor facultăți din UBB, dar și la evenimente de dezvoltare personală și profesională.

Programul provizoriu al activităților din cadrul Lunii Studentului Clujean

Programul provizoriu al activităților din cadrul Lunii Studentului Clujean

Campania împotriva SIDA

„După principiul Mens sana in corpore sano și ținând cont de succesul pe care în au de fiecare dată evenimentele de sănătate, anul acesta am extins campaniile „Și tu poți salva vieți!” și „Donează sânge! Fii erou!”, fiecare dintre ele desfășurându-se în decursul a patru zile și în locații diferite din oraș. De asemenea, anul acesta am lansat și o campanie împotriva tutunului și împotriva SIDA în căminele studențești și în Parcul Pentral. De asemenea, de această dată susținem sportul în rândul tinerilor și studenților din Cluj-Napoca. Astfel, am pregătit peste 25 de evenimente sportive care să ajute participanții să se relaxeze și să își încarce bateriile pentru sesiunea care urmează. În plus, vom alege și să pedalăm pentru o viață sănătoasă, în centrul Clujului, în cadrul campaniei MedBike. Direcția divertisment cuprinde cele mai diversificate activități din întreg festivalul LSC. Astfel, pe lângă nenumăratele și obișnuitele petreceri sau concerte menite să ne binedispună, anul acesta vom organiza stand up comedy, activități out of the box cum ar fi Olimpiada Trăzniților sau Fotbal în balon. Pe lângă toate aceste evenimente, pe 2 mai vom sărbători împreună Ziua Internațională a Tineretului”, spune Diana.

Studenții nu sunt afectați de șantierul din oraș 

Eveniment cu tradiție în rândul studenților și tinerilor clujeni încă din 2002, ediția de anul acesta este una specială, datorită contextului favorabil în care Cluj­-Napoca este Capitală Europeană a Tineretului.

Deși Luna Studenților se va desfășura în plin șantier, principalele străzi din centru fiind afectate de lucrările de reabilitare, studenții susțin că acest lucru nu îi afectează: „Până în prezent nu ne-a afectat activtățile prea tare, doar că ne-a făcut mai responsabili din punct de vedere al timpului și încercăm să ne calculăm orele mereu cu 15 minute în plus, pentru a evita să întârziem la ședințe, întâlniri sau evenimente. Sperăm ca nici de acum înainte să nu fim afectați de lucrări” susține Diana.

Festivalul Untold, piesa de rezistență a anului

„Anul acesta este al patrulea an de când sunt voluntară în Cluj-Napoca și particip la evenimente organizare în mediul studențesc din oraș. Pot să afirm cu tărie că 2015 este anul în care s-au organizat cele mai multe evenimente atât pentru studenții din restul României, cât și pentru studenții străini. În acest context, și-a adus un mare aport și Federația Share, cea care este principalul pilon în organizarea Cluj-Napoca 2015, Capitală Europeană a Tineretului.

Astfel, majoritatea congreselor, concursurilor sau a evenimentelor care până în prezent se desfășurau la nivel local sau național, anul acesta s-au extins la nivel internațional, limba de comunicare fiind limba engleză. În plus, cred că evenimentul care va atrage cei mai mulți tineri străini este Festivalul Untold, desfășurat din 30 iulie în 2 august și care va aduce în Cluj unii dintre cei mai cunoscuți artiști internaționali”, consideră tânără.

Distribuie:

Postaţi un comentariu