Petru Poantă, cetăţean de onoare al judeţului

eepurl.com

Regretatul scriitor clujean Petru Poantă a primit post mortem titlul de Cetăţean de Onoare al judeţului Cluj – “Clujean de onoare”. Consilierii judeţeni au aprobat astăzi în unanimitate un proiect de hotărâre în acest sens.

„Una dintre personalităţile de marcă ale culturii clujene a fost marele scriitor, critic literar, publicist şi eseist Petru Poantă, considerat unul dintre marii specialişti în opera lui George Coşbuc. Fiind una dintre cele mai respectate voci ale Uniunii Scriitorilor din România, filiala Cluj, Petru Poantă a editat, în 2011, împreună cu Biblioteca Judeţeană Bistriţa-Năsăud, o ediţie de lux a operei lui George Coşbuc, în trei volume. Numărul 7 a avut o influenţă decisivă asupra destinului său: s-a născut în 7 aprilie 1947 şi s-a stins din viaţă tot într-o zi de 7, în luna septembrie 2013”, se arată în referatul care a însoţit proiectul de hotărâre.

Înmânarea diplomei de Cetăţean de Onoare al Judeţului – „Clujean de Onoare” văduvei domnului Petru Poantă, doamna Irina Petraş, şi a însemnelor distinctive ale acestui titlu urmează a se realiza în cadrul unei ceremonii publice organizate în acest sens de către Consiliul Judeţean Cluj.

 

etru Poantă

Postaţi un comentariu