Liber la câini în autobuze, troleibuze şi tramvaie

Conform noului regulament, stăpânii de câini nu vor mai avea voie să se plimbe cu patrupedele în spații publice (Foto: Dan Bodea)

Clujenii vor avea dreptul să circule cu câinii lor în mijloacele de transport în comun, în urma unei hotărâri adoptate miercuri de Consiliul Local Cluj-Napoca, iar una dintre condiţii e ca deţinătorul să cumpere bilet pentru animalul său.

„Cred că prin acest regulament nu facem altceva decât să ne raportăm la reglementările europene în materie şi, din această perspectivă, Clujul este la zi în ceea ce priveşte gestionarea câinilor cu stăpân. (…) Cetăţenii trebuie să înţeleagă că trebuie să convieţuim cu toţii, fie că avem sau n-avem un câine în proprietate. Este loc pentru toată lumea”, a declarat, miercuri, primarul Emil Boc.

Potrivit regulamentului, în mijloacele de transport în comun, câinii de talie medie şi mare vor fi ţinuţi în lesă şi vor purta botniţă, iar cei de talie mică vor fi ţinuţi în lesă, în braţe sau în cuşcă ori geantă de transport. De asemenea, în mijlocul de transport în comun va putea să fie urcat maximum un câine însoţit de deţinător, iar pentru transportul animalului va trebui bilet de călătorie. Conform regulamentului, deţinătorul câinelui va trebui să aleagă zona cea mai liberă a mijlocului de transport în comun şi va evita mijloacele de transport aglomerate, ceea ce înseamnă să existe cel puţin un metru între câine şi ceilalţi călători. În cazul în care nu sunt respectate prevederile regulamentului, conducătorul auto poate să-i solicite deţinătorului câinelui să părăsească mijlocul de transport în comun.

Citeşte şi
Avem regulament! Câinii vor putea circula cu mijloacele de transport în comun dacă stăpânul plătește un bilet în plus

Postaţi un comentariu