Târgul Pălincarilor îi aşteaptă pe vizitatori cu produse specifice din România şi Ungaria

Sursa foto: bihon.ro

Festivalul Toamna Orădeană 2013 îi aşteaptă pe bihoreni, în perioada 27-29 septembrie, cu o nouă ediţie a Târgului Pălincarilor, manifestare devenită tradiţională, ce va avea loc în Parcul Nicolae Bălcescu.

În cadrul târgului sunt invitaţi aproximativ 20 de producători de băuturi tradiţionale din România şi Ungaria. Pe lângă palinca de prune, cei care vor trece prin târg vor putea degusta şi palinca de mere sau de guturi, din pere şi piersici, dar şi vişinata sau cornata (lichioruri de casă din vişine şi coarne, n.r.).

Fumul mititeilor prăjiţi pe grătare, alături de butoaiele cu bere sau vin, precum şi tarabele cu jucării, dulciuri şi suveniruri vor întregi oferta târgului. Ca în fiecare an, nu vor lipsi spectacolele de muzică populară, cu ansambluri şi artişti din Bihor şi din alte judeţe.

Cea de XIII-a ediţie a Târgului Pălincarilor este organizată de Muzeul Ţării Crişurilor, gazda din fiecare an a acestui eveniment, în parteneriat cu Murray Press, Centrul pentru Promovarea Culturii Tradiţionale Bihor, Camera de Comerţ şi Industrie Bihor şi Casa de Cultură a Municipiului Oradea.


Publicitate

Postaţi un comentariu