Euronews despre Semifinala Eurovision din Salina Turda: “Participanţii au făcut istorie cântând la 100 de metri sub pământ”

Postul european de televiziune Euronews a difuzat imagini cu semifinala Eurovision România din Salina Turda. Faptul că această etapă a competiţiei a fost organizată sub pământ,  în Salina Turda, un obiectiv turistic extrem de important pentru Trasnilvania, dar şi pentru România, a reprezentat o premieră.

Euronews a realizat un reportaj de trei minute în cadrul semifinalei Eurovision.

“Peste 20 de tone de echipamente au fost instalate în Salina Turda pentru cea de patra semifinală. Uriaşa salină a fost folosită pentru a extrage sare de masă sute de ani până la închiderea ei în anul 1923. 60 de ani mai târziu, aceasta a fost redeschisă publicului și acum atrage sute de mii de vizitatori pe an.

Douăsprezece cântăreți au concurat pentru cele trei locuri din finala românească, care va avea loc la București la 25 februarie.

Tiri, cel care a reușit să-și câștige locul în competiție, a spus despre Salida Turda în materialul celor de la Euronews: “Am auzit că este mare, dar este mai mult decât imensă. Pentru mine faptul că am cântat acolo a fost o onoare, pentru nu mulţi au avut ocazia să cânte într-o mină de sare. Am auzit că este cea mai frumoasă din Europa sau, probabil, din lume”, au  relatat jurnaliştii.

“Vocea României”, furniyor de talente pentru Eurovision 

Aceştia au remarcat de asemenea faptul că toţi cei trei semifinalişti ai etapei de la Turda au concurat la “Vocea României”. Chiar şi Ilinca Băcilă şi Alex Florea, cei care au reprezentat în 2017 România la Eurovision cu piesa “Yodel it!” sunt foşti participanţi ai acestei competiţii televizate.

Citiţi şi:

Video. Claudia Andas, Tiri şi Feli s-au calificat în finala Eurovision România

Călătorie spre Eurovisionul din centrul Pământului

Elena Gheorghe şi Ad Libidum Voices susţin recitalurile semifinalei Eurovision din Salina Turda

Postaţi un comentariu