Video. Claudia Andas, Tiri şi Feli s-au calificat în finala Eurovision România

Foto: Primăria municipiului Turda

Claudia Andas, Tiri şi Feli s-au calificat în finala Eurovision România , după semifinala ce a avut loc duminică, 11 februarie, la Salina Turda.

Claudia Andas a primit 56 de puncte, pentru piesa „The One”, iar Tiri, cu „Deşert de sentimente” şi Feli, cu „Bună de iubit”, au obţinut câte 43 de puncte.

Televiziunea Română a realizat, cu show-ul de duminică, o premieră în istoria concursului internaţional Eurovision: semifinala a avut loc la o adâncime de 90 de metri.

Citiți și:

Călătorie spre Eurovisionul din centrul Pământului

Elena Gheorghe şi Ad Libidum Voices susţin recitalurile semifinalei Eurovision din Salina Turda

Artiştii au urcat pe scena amplasată în mina Rudolf, într-un decor natural grandios de 42 de metri înălţime, 50 de metri lăţime şi 80 de metri lungime.

Pentru organizatori, instalarea a peste 20 de tone de echipamente în subteran a presupus un efort logistic uriaş. Mai mult de 13 km de cabluri electrice, fibră optică, triax şi de comunicaţii au fost desfăşuraţi pe un traseu de aproximativ 500 de metri, potrivit televiziunii publice.

Finaliştii au fost aleşi în urma deliberărilor juriului format din Marian Ionescu, Ilinca Băcilă, Nicu Patoi, Liliana Ştefan şi Viorel Gavrilă.

Show-ul a fost prezentat de Diana Dumitrescu şi Cezar Ouatu, iar Elena Gheorghe şi Ad Libitum Voices au susţinut recitalurile semifinalei Eurovision România din Salina Turda.

Finala Eurovision România va avea loc pe 25 februarie, la Bucureşti.

Eurovision este o competiţie muzicală internaţională, organizată de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa.

Competiţia a fost transmisă live la TVR 1, TVR HD, TVRi, TVR Moldova şi pe TVR+.

Vezi AICI mai multe fotografii de la eveniment.

Cezar: „Cred că au fost și ani mai buni”

Întrebat fiind ce părere are despre concurenții din acest an, Ouatu și-a „accesat” „onestitatea artistică-muzicală”: „Cred că anul acesta sunt câteva creații bune. Cred că au fost și ani mai buni. Ceea ce s-a filtrat după preselecții, reprezintă piese cu un potențial foarte mare. Fiecare dintre noi, și eu și Diana, avem anumiți preferați. Dacă unul dintre favoriții mei ar reprezenta România mai departe, cred că aceștia ar avea șanse să se claseze între primii zece. Vom vedea ce se va întâmpla. Deocamdată ne dorim să cântăm, să ne bucurăm și să ducem mai departe, la București, cei trei finaliști, dintr-un loc inedit, dintr-o salină”, a spus Ouatu.

Piesele finaliste:Distribuie:

Postaţi un comentariu