Zero, zero, zero. CFR – FCSB 0-0. Cineva să anuleze campionatul

Foto: Dan Bodea

Prima „finală” a sezonului 2018/2019, dintre CFR și FCSB, n-a oferit nimic. Absolut nimic. Vișiniii s-au așezat cuminți în defensivă, hotărâți să facă ce știu ei cel mai bine, să distrugă spectacolul sportiv. Roș-albaștrii au controlat primele 45 de minute, fără să aibă idei. Ritmul de joc a fost mai lent decât al unei echipe de old boys și, în ciuda faptului că toată lumea știe ce joacă CFR, nimeni, nici măcar FCSB, nu găsește soluții să desfacă apărarea disperată a campioanei.

Dan Petrescu a mizat (a câta oară?) pe o aruncare norocoasă de la margine, iar FCSB s-a mulțumit să-i facă pe plac finanțatorului Gigi Becali. Roș-albaștrii au avut posesie și atât. Primul șut spre poarta lui Arlauskis a venit în minutul 13, după ce Man s-a trezit norocos cu mingea la picior. Aparent spectaculos și potențial periculos, șutul „perlei” lui Becali se ducea oricum pe lângă poartă.

În minutul 34 Tănase a reluat lamentabil peste poartă o centrare a lui Benzar, iar Gnohere s-a umplut de rușine în minutul 43, după o reluare demnă de un junior care lovește pentru prima oară în viață mingea de fotbal. În prelungirile primei reprize Vinicius a ratat cea mai mare ocazie a meciului, după ce a trimis cu capul în bară, o centrare din corner.

În minutul 55 Camora îl lovește cu gheata în figură pe Filip, dar Istvan Kovacs l-a iertat pe căpitanul CFR-ului și gazdele au rămas în efectiv complet. În minutul 66 Camora face henț în careu. Kovacs merge pe mâna asistentului și acordă doar aut de poartă. În minutul 85 Moutinho încearcă un șut din voleu, a ratat complet execuția și a fost aproape să se accidenteze singur, dar balonul a rămas în preajma lui, iar șutul ce a urmat a izbit din nou bara porții lui Bălgrădean.

S-a terminat 0-0 și oficialii din Gruia pot pune șampania la rece. Cu cinci etape înaintea finalului campionatului nimeni nu pare capabilă să depășească psihoza anti-jocului ridicat la nivel de artă de Dan Petrescu. CFR se menține lider în Liga 1, cu 38 de puncte, trei mai multe decât FCSB.

Distribuie:

Postaţi un comentariu