Victorie scurtă pentru ”U” la debutul în noul sezon

Foto: Dan Bodea (arhivă)

Universitatea Cluj și-a respectat statutul de echipă favorită în meciul de la Bacău cu echipa locală Aerostar și a obținut cele trei puncte puse în joc grație unicului gol marcat de veteranul Dorin Goga, în minutul 60 după o fază frumos construită. Alb-negrii au pus stăpânire pe joc încă din primele minute, chiar dacă nu și-a creat ocazii importante de gol.

Trupa lui Adrian Falub a construit „gospodărește”, pasă cu pasă, reușind să-și țină adversarul în propria jumătate de teren. Abia în jumătatea a doua a primei reprize au început să apară oportunitățile favorabile, iar Negrean a trimis o torpilă de la marginea careului, la un lat de palmă de poarta lui Trip.

În finalul primei reprize gazdele au reușit de câteva ori să se apropie de poarta lui Muțiu, dar experiența lui Tamaș, Luchin și Mureșan a fost net superioară tinerilor jucători băcăuani. Primele 45 de minute s-au terminat cu același scor din debutul întâlnirii, 0-0. A doua repriză a început în nota de dominare a gazdelor care au ratat trei oportunități, Muțiu reușind să respingă de fiecare dată.

A fost doar un foc de paie, pentru că Universitatea a trecut din nou în controlul jocului și până la urmă a reușit ceea ce și-a propus, să perforeze poarta lui Trip. În minutul 60 Negrean l-a angajat pe Miguel în careul advers, portughezul a întors cu capul, perfect pentru Goga, care a driblat doi adversari și l-a execută cu sânge rece pe portarul băcăuanilor.

Până în minutele adiționale, singurul eveniment important a fost accidentarea lui Tamaș care a fost transportat la spital acuzând dureri la picior. Abia în minutele 90+5 și 90+6 gazdele au reușit din nou să pună în pericol poarta lui Muțiu. Mai întâi au trimis peste poartă o minge centrată din corner, pentru ca Vraciu, inexistent pe teren până în acel moment să trimită balonul în bara porții clujenilor.

S-a terminat 1-0 pentru ”U” și clujenii pornesc cu dreptul în noua ediție de campionat. Meciurile din prima etapă a ligii secunde a fost săracă în reușite, doar în întâlnirile Viitorul Pandurii Târgu Jiu – Rapid (1-3) și Gloria Buzău – Concordia Chiajna (1-1) înscriindu-se mai mult de un gol. Etapa viitoare Universitatea Cluj va evolua acasă, la începutul săptămânii viitoare, cu ASU Poli Timișoara.

Distribuie:

Postaţi un comentariu