Victorie meritată, nu și concludentă. Energeticianul – ”U” Cluj 0-2

Foto: Dan Bodea

Universitatea Cluj a obținut primul succes într-un meci oficial în noul an. „Studenții” s-au impus cu scorul de 2-0 în meciul de la Petroșani, în fața formației Energeticianul. Meciul s-a disputat în condiții speciale dată fiind starea extrem de proastă a suprafeței de joc.

Gazdele au avut prima ocazie de gol, în minutul 5 când Cenaj a trimis direct pe poartă din lovitură liberă, dar Dur-Bozoancă a arătat încă o dată că este un portar de reflex. Tot gazdele au mai avut o încercare de a înscrie, dar cel care a scuturat primul plasa porții a fost George Florescu. Mijlocașul Universității a înscris în minutul 14, de la 25 de metri, cu o execuție asemenătoare cu cea din decembrie 2014 când a punctat pentru Astra Giurgiu, în Europa League.

Ceea ce ar fi trebuit să ducă la o cădere a tinerilor fotbaliști ai echipei gazdă, mai mult i-a întărâtat. Mai mereu primii la minge, fotbaliștii de la Energeticianul merită aprecierea tuturor pentru că nu au renunțat la luptă, deși înfruntau una dintre formațiile aflate în lupta pentru promovare. Hațiegan putea dubla avantajul alb-negrilor, dar s-a pierdut cu firea în poziție ideală. Tot Hațiegan a avut o oportunitate în debutul reprizei a doua, dar a șutat slab la colțul scurt și i-a permis portarului gazdă să intervină prompt.

În minutul 70 Bogdan Lobonț la „deranjat” pe Norbert Janos și l-a trimis în teren. A urmat o perioadă de 20 de minute în care universitarii au evoluat în inforioritate numerică, dar școala italiană a lui Lobonț s-a văzut perfect exact atunci când era nevie. Preocupați de apărare alb-negrii s-au limitat doar să aștepte oportunități de contraatac. În al doilea minut adițional mingea a ajuns la Janos, iar pasa lui către Axente a fost fructificată de fostul atacant al lui Dinamo.

Axente înscrie astfel, la prima apariție în tricoul Universității. S-a terminat 2-0 pentru ”U” și echipa clujeană a urcat pe locul 3 al clasamentului, cu 47 de puncte, două mai puține decât liderul Sportul Snagov. În utlima partidă a etapei se întâlnesc Pandurii Târgu Jiu și Petrolul. O victorie a prahovenilor i-ar aduce pe aceștia pe treapta a treia a podiumului ligii a doua.

Distribuie:

Postaţi un comentariu