Victorie de serviciu pentru Potaissa Turda, în Liga Națională

Sursa foto: AHC Potaissa Turda/Facebook (arhivă)

Handbaliștii de la Potaissa Turda au câștigat, joi, meciul cu Dobrogea Sud din cadrul etapei a 13-a a Ligii Naționale, scor 36-32 (17-16). Clujenii au profitat și nu prea de numeroasele absențe din lotul constănțean, cauzate de îmbolnăvirile cu COVID-19. Echipa lui Horațiu Gal a marcat prima și tot Potaissa a controlat cea mai mare parte a primei reprize pe parcursul căreia s-au distanțat la un moment dat la 6 goluri diferență.

Însă, în finalul primei părți dobrogenii au avut o răbufnire de orgoliu și, pe fondul numeroaselor greșeli în defensiva turdeană, au reușit chiar să treacă la conducere (16-15), însă ultimul cuvânt a aparținut tot băieților pregătiți de Gal, care au marca de două ori consecutiv și au intrat la cabine în avantaj minim.

Constănțenii au egalat la 17 și au mai rezistat aproximativ 15 din actul secund, după care clujenii au trecut în controlul total al partidei și au înscris din toate pozițiile obținând un succes meritat, care îi menține pe podiumul clasamentului Ligii Naționale. Marius Szoke a marcat 11 goluri pentru Potaissa fiind de altfel cel mai bun marcator al întâlnirii de la Sfântu Gheorghe.

Săptămâna viitoare, marți, 22 decembrie, respectiv miercuri, 23 decembrie, sunt programate ultimele două etape ale turului de campionat. Meciurile se vor disputa tot sub formă de turneu și tot la Sfântu Gheorghe. În ultimele partide din acest an Potaissa Turda va întâlni formațiile Dunărea Călărași, respectiv Minaur Baia Mare.

Distribuie:

Postaţi un comentariu