Ulciorul merge la apă până când se sparge! ”U” Cluj – Metaloglobus 1-2 (Galerie foto)

Foto: Dan Bodea

După 11 meciuri fără înfrângere și șase rezultate de egalitate consecutive Universitatea Cluj a pierdut, pe teren propriu, meciul cu Metaloglobus București. La capătul unui meci slab alb-negrii s-au văzut învinși de modesta echipă bucureșteană și trupa lui Adrian Falub intră oficial în lupta pentru salvarea de la retrogradare.

Ambele oponente au intrat în meci temător, preferând să se studieze excesiv de mult. Abia în minutul 20 Alexandru Coman de la Metaloglobus și-a încercat norocul cu un șut din afara careului. Execuția a fost slabă și Gorcea a reținut fără emoții. În minutul 28, după un corner al oaspeților, fundașii lui ”U” nu au reușit să scoată mingea din propriul careu și Daniel Lung a deschis scorul, 0-1.

Foto: Dan Bodea

Adrian Falub a mutat imediat. L-a scos pe Crăciun și l-a aruncat în luptă pe Cătălin Șetfănescu. Tot în urma unei faze fixe a picat și golul doi. Sebastian Mailat a restabilit egalitatea cu un șut sub transversală, de la marginea careului (min. 33). Oaspeții putea intra în avantaj la cabine, după ce au beneficiat de o lovitură liberă indirectă din careul universitarilor.

Mingea a fost mișcată pentru Ovidiu Herea, dar torpila fostului rapidist a izbit bara din dreapta lui Gorcea (min. 42). Prima repriză s-a terminat la egalitate pe fondul uni joc slab al alb-negrilor, și replici timide ale bucureștenilor.
La trei minute Goga și-a făcut o minge pentru un șut în forță, din afara careului, dar balonul a trecut multe peste poarta lui Gavrilaș. Jocul a continuat pe aceleași principii ca și în prima repriză niciunul dintre jucătorii de pe teren nereușind să iasă în evidență, din punct de vedere sportiv.

Foto: Dan Bodea

După o oră de joc și-au pierdut răbdarea și suporterii Universității care au afișat un banner cu mesajul: „Campioana egalurilor nestăvilite”, și au scandat împotriva propriilor favoriți: „Plecați cu toții!”. Pe fondul unei evoluții mediocre, următorul moment demn de consemnat a fost înlocuirea, în tabăra universitară, a lui Bogdan Barbu cu Alin Văsălie.

Dorin Goga a încercat î două rânduri să salveze onoarea echipei lui, dar șutul din minutul 79 a trecut pe lângă poartă, iar lovitura liberă din minutul 81 a izbit zidul bucureștenilor și cornerul ce a urmat a rămas fără rezultat pe tabela de marcaj.

Meciul se îndrepta spre un nou rezultat de egalitate când Ovidiu Herea și-a arătat clasa cu o execuție de fotbalist de clasă. La lobat spectaculos pe Gorcea, mingea a poposit în vinclul porții (min.92), și Metaloglobus se impune te Cluj Arena, la capătul unui meci în care a gestionat perfect disperarea alb-negrilor.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu