”U” Olimpia Cluj a realizat eventul după o finală dramatică cu Heniu Prundu Bârgăului

Echipa feminină de fotbal ”U” Olimpia Cluj, campioana en-titre a țării, a câștigat și Cupa României după o finală plină de suspans cu Heniu Prundu Bârgăului. Unica reușită a finalei de la Arad i-a aparținut Mihaelei Ciolacu, din lovitură de la 11 metri.

Meciul disputat pe noua arenă Francisc von Neuman din Arad a fost extrem de disputată, bistrițencele reușind să dea o replică peste așteptări echipei care domină de mai bine de un deceniu fotbalul feminin intern.

Abia în minutul 114 s-a decis soarta întâlnirii. ”U” Olimpia a obținut un penalty, pe care Ciolacu l-a transformat și a direcționat trofeul către Cluj-Napoca. Este a 7-a Cupă pe care fetele de la ”U” Olimpia o câștigă în cei 11 ani de existență.

”U” Olimpia Cluj și Heniu Prundu Bârgăului sunt echipele care au încheiat sezonul 2020/2021 a Ligii 1 de fotbal feminin pe primele două poziții. În aceste condiții, finala Cupei României se anunța o dispută aprigă, ceea ce s-a și întâmplat.

Clujencele erau favorite înaintea disputei cu trofeul pe masă. În recent încheiata ediție de campionat cele două formații s-au înfruntat de trei ori, de fiecare dată ”U” Olimpia Cluj ieșind învingătoare de pe teren.

După 1-0, pe teren propriu, în sezonul regulat, meci disputat în etapa a 11-a, pe 11 noiembrie anul trecut, clujencele s-au descătușat câștigând în play-off de fiecare dată la scor. A fost un 10-1, la Iclod, în etapa 2 a fazei play-off, meci disputat pe 21 martie, și 6-1 la Prundu Bârgăului, în etapa a 7-a, pe 16 mai.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu