”U” Cluj s-a apropiat la patru puncte de liderul Ligii 2

Foto: Dan Bodea

Universitatea Cluj a obținut al treilea succes din actuala ediție a Ligii 2 de fotbal, scor 2-0 cu Luceafărul Oradea și a urcat, temporar, pe poziția a șasea a clasamentului, la patru puncte în urma liderului Sportul Snagov. Disputat pe Cluj Arena, meciul nu a fost atât de ușor precum o arată scorul, stabilit încă din prima repriză. Echipa oaspete, probabil o candidată sigură la retrogradare, a alergat mult și a avut momente în care a reușit să controleze jocul.

Foto: Dan Bodea

Denis Hordouan a deschis repede scorul, încă din minutul 8, și a facilitat în mare măsură succesul echipei lui Adrian Falub. A urmat un joc de uzură, ambele echipe alergând mult și neinspirat. Pasele fanteziste au lipsit, driblingurile care să destabilizeze defensivele au lipsit de asemenea. S-a putut observa încă o dată dorința mai mare de partea alb-negrilor. Au fost multe greșeli, dar jucătorii s-au dublat la nevoie, iar atunci când mingea a trecut de zidul defensiv a intervenit portarul Dur-Bozoancă.

Foto: Dan Bodea

În minutul 43 Gavra a marcat pentru 2-0 și a închis meciul. Actul secund a fost doar o luptă cu timpul. Oaspeții au fost aproape să relanseze meciul, au ratat și Universitatea a bifat al treilea succes acasă. Cu nouă puncte, trupa lui Falub a urcat pe locul șase în clasament, dar drumul spre elita fotbalului românesc este lung și anevoios. Cu mulți jucători noi în primul 11 Universitatea este departe de a fi o echipă competitivă la un nivel superior (Liga 1), dar există perspective.

Foto: Dan Bodea

Fără să strălucească ”Șepcile roșii” sunt imbatabile pe teren propriu. Mai trebuie să înceapă să adune puncte și în deplasare și visul suporterilor poate prinde contur. Victoria în fața Luceafărului a fost și un cadou pe care alb-negrii i l-au făcut căpitanului Gabriel Giurgiu care, în ziua meciului, a împlinit 3 de ani.

Distribuie:

Postaţi un comentariu