”U” Cluj învinge SCM Gloria Buzău și reintră în lupta pentru locul 6

Foto: Dan Bodea (arhivă)

Etapa a XI-a a Super-Ligii de rugby a programat, sâmbătă, întâlnirea dintre Universitatea Cluj și SCM Gloria Buzău. Disputat în Parcul Sportiv ”Iuliu Hațieganu”, meciul a fost câștigat de echipa pregătită de Horia Hîmpea și Cristian Săuan, scor 26-16, și alb-negrii s-au apropiat la un singur punct de locul 6, ocupat de Dinamo București (12 puncte).

Înfruntarea dintre Universitatea și Gloria a fost încrâncenată, pentru clujeni fiind crucială în lupta pentru evitarea ultimelor două locuri (retrogradabile). Ovidiu Melniciuc a pus primele puncte pe tabelă, după o lovitură de pedeapsă bătută perfect de la peste 40 de metri. Tot Melniciuc, prin același procedeu a dublat avantajul universitarilor, dar Gloria a revenit în meci, a redus din diferență printr-o lovitură de pedeapsă, ba chiar au trecut în avantaj după ce au reușit să culce balonul în terenul de țintă al gazdelor.

Eseul nu a fost transformat astfel că, la una dintre ultimele faze ale primei reprize Melniciuc a mai pus trei puncte pe tabelă pentru ”U” și alb-negrii au intrat la cabine cu un avans minim, scor 9-8. Repriza a doua a fost la fel de disputată, niciuna dintre oponente nedorind să părăsească terenul învinsă. Până la urmă balanța a înclinat în favoarea Universității Cluj care a înscris două eseuri, prin Claudiu Curcă și Cristian Murgoci, ambele transformate de același Ovidiu Melniciuc, plus o lovitură de pedeapsă (Melniciuc).

Buzoienii au reușit și ei să înscrie al doilea eseu (nici acesta transformat), și încă o lovitură de pedeapsă, dar a fost prea puțin și rugby-știi lui Hîmpea și Săuan continuă lupta pentru menținerea în Super-Ligă. După 11 etape Universitatea Cluj ocupă locul 7 al clasamentului, cu 11 puncte, unul mai puțin decât Dinamo (locul 6 cu 12 puncte), și două peste ACS Tomitanii Constanța (locul 8 cu 9 puncte). Etapa viitoare ”U” Cluj va evolua, joi, la Constanța.

Distribuie:

Postaţi un comentariu