”U” Cluj a obținut al doilea succes în Cupă

Foto: Dan Bodea

Baschetbalistele de la Universitatea Cluj au câștigat cu scorul de 72-60 meciul cu Țara Bârsei Brașov, din cadrul etapei a doua din prima fază a Cupei României. Clujencele bifează astfel, al doilea succes la rând în debutul noului sezon intern. Meciul disputat la București a început extrem de prost pentru universitare, brașovencele conducând ostilitățile, atât pe tabelă, cât și în teren, în primul sfert, pe care și l-au adjudecat cu 20-8.

Clujencele au început în forță al doilea parțial și, pe fondul unei bune organizări defensive au trecut în controlul jocului. Uiuiu, Fleșer și Campbell au înscris la foc automat și au dus-o pe ”U” în avantaj, după 10 minute perfecte (scor 28-9) pentru universitare).

La pauza mare fetele lui Iannis Kukos aveau un avantaj de 7 puncte (36-29) și au continuat să înscrie și să se desprindă și mai categoric pe tabelă. A treia secvență de joc a fost la fel de spectaculoasă ca și precedenta și a fost adjudecată tot de ”U” cu 23-13. Abia în sfertul al patrulea brașovencele au arătat că ar putea emite pretenții, dar a fost mult prea târziu.

Korine Campbell a fost cea mai bună jucătoare a partidei cu 27 de puncte, 11 recuperări și 5 pase decisive. Rashida Timbilla a avut la rândul ei cifre foarte bune: 12 puncte, 21 de recuperări și 7 pase decisive, în timp ce Alexandra Uiuiu și Andreea Fleșer au marcat fiecare câte 12 puncte.

Ultimul meci din prima fază a Cupei României le va opune pe Universitatea Cluj și CS Phoenix Constanța. Meciul este programat miercuri de la ora 17:30.

Distribuie:

Postaţi un comentariu