”U” Cluj a mai „bifat” un eșec și a ajuns, deja, pe loc retrogradabil în Liga Națională

Echipa feminină de handbal a CS Universitatea Cluj a pierdut, joi, cu scorul de 24-35, meciul cu HC Zalău, ultimul oficial al acestui an. Cu 7 jucătoare infectate cu coronavirus și fără antrenorul Alexandru Curescu, și el purtător al virusului SARS-CoV-2, universitarele au făcut doar act de prezență la turneul de la București, adăugând în linia de clasament a 5-a înfrângere din tot atâtea meciuri jucate.

După un început de meci ceva mai bun pentru sălăjence, fetele de la ”U” au avut puterea să țină aproape de trupa lui Gheorghe Tadici. În minutul 7 Vizuete a egalat la 3, apoi Florina Chintoan a punctat pentru 4-3 ducându-și pentru prima oară echipa în avantaj. Au urmat câteva minute de echilibru, pe teren și pe tabela de scor.

În minutul 12, Vizuete a marcat pentru 5-4, acela fiind de altfel și ultimul moment în care clujencele au fost în avantaj pe tabelă. A urmat demonstrația de forță a sălăjencelor, care au înscris de cinci ori la rând, fără să primească vreun gol, după care, din nou, jocul s-a echilibrat parțial. Pe fondul avantajului luat, sălăjencele nu au mai jucat la turație maximă, iar de acest lucru au încercat să profite universitarele din Cluj.

La pauză scorul a fost 13-11 pentru HC Zalău și nimic nu prevestea dezastrul din repriza a doua. Fetele lui Tadici au marcat patru goluri la rând și au trecut definitiv în controlul jocului. Clujencele au marcat tot mai rar, în vreme ce adversarele lor au aruncat la poartă și au înscris din toate pozițiile. Vizuete, cu 10 goluri și Chintoan (5) au fost principalele marcatoare ale Universității Cluj, echipă care nu a mai obținut un rezultat pozitiv în fața celor de la HC Zalău din 2017.

”U” va intra în noul an pe poziția a 14-a, retrogradabilă, și fără nicio victorie, pe teren, în actualul sezon. Cele 3 puncte din clasamentul Ligii Naționale se datorează victoriei la masa verde în fața formației Crișul Chișineu-Criș.

Distribuie:

Postaţi un comentariu