U-BT și-a confirmat supremația internă și în amicalele cu CSM Oradea

Foto: Dan Bodea (arhivă)

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj au câștigat ambele jocuri test cu fosta campioană a României, CSM Oradea, și se pregătesc de meciurile din cadrul turneului Memorial Elemer Tordai care va fi găzduit de Sala Transilvania din Sibiu, în perioada 7-8 octombrie. După o victorie lejeră în primul amical de la sfârșitul săptămânii trecute (84-72), al doilea meci test a fost mult mai echilibrat, cu echipa vizitatoare căutând un succes de palmares.

Până la urmă, trupa lui Mihai Silvășan s-a impus cu 85-83, în ciuda faptului că CSM Oradea a fost constant la conducere. Bihorenii aveau patru puncte avantaj după primul sfert (20-24), iar la pauza mare ecartul crescuse la cinci puncte (47-52). Oaspeții nu au reușit să țină de rezultat și înaintea ultimelor 10 minute U-BT era deja în avantaj (68-65).

CSM Oradea a făcut eforturi semnificative să treacă la conducere, dar gazdele au știut să gestioneze ultimul parțial și să termine meciul victorioasă. „Este mai puțin importantă victoria decât jocul nostru. Noi am încercat, din punct de vedere mental, să trecem peste evoluția cu Igokea. Nu suntem deloc mulțumiți că am ratat calificarea în grupele Basketball Champions League, dar viața merge mai departe.

Urmează două obiective importante pentru noi: Cupa României și campionatul național. Mă bucur că nu au fost accidentări, mă bucur că am câștigat, chiar dacă au fost două meciuri amicale. Urmează pentru noi încă două meciuri de pregătire la Sibiu, în cadrul turneului Elemer Tordai, după care ne pregătim pentru turneul de calificare din Cupa României”, a declarat Mihai Silvășan, pentru site-ul oficial.

Andrija Stipanovic, autor a 19 puncte, Gregory Vargas (14 puncte), Nandor Kuti (12 puncte) și Patrick Richard (12 puncte), au fost cei mai productivi jucători ai echipei U-BT Cluj. Miercuri și joi alb-negri vor participa, la Sibiu, la turneul Memorial Elemer Tordai, alături de formațiițe CSU Sibiu, Dinamo Știința București și CSO Voluntari.

Distribuie:

Postaţi un comentariu