U-BT s-a impus în primul meci din semifinala cu CSO Voluntari după o evoluție magnifică a lui Andrija Stipanovic

Foto: Dan Bodea

Baschetbaliștii de la U-BT au câștigat cu 88-83 prima întâlnire cu CSO Voluntari, din seria meciurilor din semifinalele Ligii Naționale. Bosniacul Andrija Stipanovic a făcut meciul carierei și a marcat 30 de puncte.

Primele 10 minute au fost echilibrate, așa cum avea să fie întreaga întâlnire, cu răsturnări de situație și cu un final bine gestionat de băieții lui Mihai Silvășan. 22-20 a fost scorul primei secvențe de joc, dar la vestiare s-a intrat la scorul de 44-43 în favoarea ilfovenilor.

Revelația actualei ediții de campionat nu a găsit cele mai bune soluții pentru a-i bloca pe alb-negrii și după al treilea sfert clujenii erau din nou în avantaj, scor 71-65. Cele șase puncte avans ale celor de la U-BT, dinaintea ultimei secvențe, aveau să fie suficiente pentru un prim succes în seria meciurilor semifinale.

Ultimele 10 minute au fost încrâncenate, cu CSO Voluntari încercând să preia controlul partidei. Disputa tactică dintre Mihai Silvășan și oponentul său de pe banca ilfovenilor a fost adjudecat de primul și U-BT s-a impus, greu, dar meritat.

Andrija Stipanovic a fost omul meciului cu 30 de puncte, 8 recuperări și 3 pase decisive. În 32 de minute petrecute pe parchet pivotul a fructificat 12 din cele 14 aruncări de două puncte și 6 din 7 aruncări de la linia de libere.

„Sunt foarte fericit că am câștigat acest prim meci al seriei. Cred că am fost puțin emoționați ca echipă, dar așa cred că trebuie să fie. Pe final am jucat inteligent și aruncările libere au făcut diferența, a fost un joc foarte greu și cu siguranță putem juca mai bine de atât. Sper ca din partida următoare să fim mai relaxați, trebuie să ne odihnim și să încercăm să conducem seria cu 2-0 de miercuri încolo”, a declarat omul meciului, Andrija Stipanovic.

Meciul 2 al seriei are loc miercuri, 26 mai, tot de la ora 19.00 în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Distribuie:

Postaţi un comentariu