U-BT joacă, duminică, cu trofeul pe masă, în fața propriilor fani

Foto: Dan Bodea

Noua campioană a Ligii Naționale de Baschet Masculin se decide la sfârșitul acestei săptămâni, la Cluj-Napoca. U-BT a pierdut meciul patru din finala cu CSM Oradea astfel că, pentru acordarea trofeului se va disputa și jocul decisiv, al cincilea.

A patra întâlnire dintre CSM Oradea și U-BT a fost o încleștare lipsită de spectaculozitate, cu dueluri dârze, cu cele două oponente împărțindu-și momentele bune și pe cele lipsite de inspirație. Gazdele au început mai bune și au reușit să înscrie 6 puncte fără să primească vreunul.

Dacă de obicei primul sfert este și cel mai spectaculos, în Arena „Antonio Alexe” din Oradea niciuna dintre finaliste nu a mai căutat să joace și pentru fani, cuvântul de ordine fiind „concentrare”. Beneficiind de aportul terenului propriu, orădenii au reușit să impună întru câtva ritmul.

A fost 19-19 după primele 10 minute și 37-35 în favoarea CSM-ului la pauza mare, o diferență nesemnificativă în baschet. Trupa lui Mihai Silvășan a revenit pe parchet mai montată și chiar a trecut la conducere după a treia secvență de joc (52-51).

Ultimul sfert a fost cel în care jucătorii ambelor echipe și-au pierdut luciditatea și inspirația. Gazdele și l-au adjudecat cu 13-8 și au trimis finala în decisivul din Sala Polivalentă Cluj-Napoca. Meciul 5, cel care decide campioana sezonului 2020/2021, se joacă duminică, 20 iunie de la ora 20.00.

Distribuie:

Postaţi un comentariu