U-BT află, vineri, când începe aventura în Basketball Champions League. FIBA Europe a schimbat sistemul de calificare

Foto: Dan Bodea

Forul european de baschet, FIBA Europe, a anunțat la începutul acestei săptămâni că a modificat sistemul de desfășurare în Basketball Champions League, competiție în care este angrenată și U-BT Cluj-Napoca, iar vineri va fi făcut public programul meciurilor din tururile de calificare.

Principala modificare este aceea că jocurile nu se vor mai disputa tur-retur, ci echipele înscrise în fazele preliminare vor fi împărțite în patru grupe, pe sistemul Final Four. Forul european a motivat această decizie prin faptul că este aproape imposibil să fie organizate meciuri în 16 ţări, în condiţiile pandemice şi dificultăţile financiare prin care trec echipele, anunță news.ro, care citează un comunicat al FIBA Europe.

Clujenii vor evolua în grupa/turneul C, adversara din primul tur fiind aceeași conform tragerii la sorți de la jumătatea lunii iulie, KK Igokea din Bosnia și Herțegovina. În cealaltă semifinală a grupei/turneului C se vor duela Sporting Lisabona (Portugalia) şi Fribourg Olympic (Elveţia). Câştigătoarele din semifinale vor juca apoi finala, pentru singurul loc calificant în grupe.

„Ne așteptam oarecum la această decizie, având în vederea situaţia pandemică. Datele nu vor mai fi aceleaşi, probabil se va organiza pe teren neutru, aşteptăm şi noi informaţiile de la FIBA Europe, care ne-a transmis astăzi (luni –n.r.) veştile despre schimbarea sistemului de calificare”, a declarat, pentru sursa citată, conducătorul clubului U-BT Cluj-Napoca, Mircea Cristescu.

Conform tragerii la sorți din luna iulie, trupa antrenată de Mihai Silvășan ar fi trebuit să dispute pe 15 septembrie în deplasare, respectiv pe 18 septembrie la Cluj-Napoca. Adversara universitarilor, Igokea, este un club fondat în anul 1973 care are în palmares 7 titluri de campioană și tot atâtea Cupe ale Bosniei și Herțegovinei.

Distribuie:

Postaţi un comentariu