U-BT a pierdut cu Voluntari și va juca finala mică a Memorialului Elemer Tordai

Foto: Dan Bodea

U-BT Cluj-Napoca și CSO Voluntari s-au înfruntat în prima semifinală a turneului Memorial Elemer Tordai găzduit de Sala Transilvania din Sibiu. La capătul unui joc spectaculos, care a avut nevoie de o repriză de prelungiri, ilfovenii s-au impus clar cu scorul de 95-87 (83-83). U–BT este singura echipă din România care a disputat un meci oficial în noul sezon, 2020/2021, și acest lucru părea să le creeze un ușor avantaj în disputa cu Voluntari.

Primele minute au fost controlate de trupa lui Mihai Silvășan însă, ilfovenii au reușit să revină repede în meci astfel că, primul sfert la încheiat în avantaj minim (21-20) în favoarea alb-negrilor. Mult mai determinați au fost ardelenii în cel de al doilea parțial reușind, la un moment dat, să pună 9 puncte diferență pe tabelă (32-23). Până la pauza mare CSO Voluntari a remontat încă o dată și repriza a doua a început de la scorul de 42-38 pentru U-BT.

Sfertul al treilea a fost la fel de echilibrat ca și precedentele, ardelenii reușind să intre în ultimul sfert la adăpostul a 5 puncte (62-57). Nu a fost suficient pentru ca U-BT să-și asigure prezența în finală. Ilfovenii au făcut 10 minute foarte bune și au fost la 4 secunde de victorie în timpul regulamentar. Patrick Richards a egalat la 83, la ultima aruncare și a dus meciul în prelungiri.

Vlad Moldoveanu nu a ratat nicio aruncare de 3 puncte și a fost omul decisiv în repriza suplimentară pe care ilfovenii au gestionat-o perfect asigurându-și victoria și calificarea în ultimul act al turneului de la Sibiu. Pentru U-BT aceasta este a cincea înfrângere (una în Basketball Champions League și patru în meciurile test – două cu Partizan Belgrad și câte una cu Mega Bemax, respectiv cu CSO Voluntari). Clujenii au și trei victorii în amicale – două cu CSM Oradea și una cu SCM Timișoara.

Distribuie:

Postaţi un comentariu