U-BT a câștigat primul meci din 2020, fetele de la CSU, învinse clar, acasă

Foto: Dan Bodea

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj-Napoca au avut o toamnă excelentă din punct de vedere sportiv, iar începutul noului an a continuat în același tempo. Alb-negrii au câștigat și primul meci din 2020, scor 92-89, în deplasare, la BC SCM Timișoara. Așa cum o arată și rezultatul final, meciul a fost unul extrem de disputat. Prima repriză a fost a gazdelor, cea de a doua a ardelenilor.

Bănățenii au început foarte tare disputa și au dominat clar la capitolul aruncări de la distanță, iar acest lucru s-a reflectat în scorul primului parțial, 30-18. Următoarele 10 minute au fost mult mai bune pentru U-BT. Clujenii au redus din diferență și au intrat la cabine la scorul de 53-43, în favoarea echipei gazdă.

Pauza mare a fost de bun augur pentru universitari, care au etalat un baschet mult mai eficient. În numai 10 minute ecartul de 10 puncte în favoarea bănățenilor a fost întors în avantajul alb-negrilor (12-25), iar ultimul sfert s-a terminat la egalitate (24-24), și clujenii au obținut al 11-lea succes stagional.

„În primul rând, felicit echipa din Timișoara pentru replica oferită. Noi am avut o repriză secundă foarte bună după un început extrem de modest din punct de vedere al intensității, mai ales cea din apărare. Am permis 53 de puncte în primele două sferturi ceea ce e enorm de mult pentru o echipă care se respectă și care vrea să fie campioană. I-am lăsat pe jucătorii lor de perimetru să încerce aruncări necontestate.

În repriza a doua am demonstrat opusul. Ne-am schimbat atitudinea, am recuperat mai mult, am pasat mai bine, am jucat mai colectiv și am avut, în primul rând, o apărare mult mai exactă. Rezultatul s-a văzut. Pentru noi urmează un meci complicat în Israel pe care, evident, ne dorim să îl câștigăm sau măcar să dăm tot ce avem mai bun din noi pentru a învinge”, a declarat Mihai Silvășan, pentru site-ul oficial.

Foto: Dan Bodea

Și fetele de la Universitatea Cluj au disputat primul meci oficial în noul an. CS Universitatea a primit vizita formației CSM Satu Mare. Meciul a fost controlat categoric de formația vizitatoare, universitarele reușind în rare momente să ofere o replică pe măsură. De altfel, CSM Satu Mare este lidera seriei Vesti a Ligii Naționale de Baschet Feminin, în vreme ce Universitatea Cluj ocupă locul al treilea.

Distribuie:

Postaţi un comentariu