”U” a pierdut incredibil la Târgu Mureș

Foto: Dan Bodea (arhivă)

Întâlnirea dintre ACS BC Sirius Târgu Mureș și Universitatea Cluj, din cadrul etapei a X-a a Ligii Naționale de Baschet Feminin (LNBF), a fost de departe cea mai spectaculoasă și s-a terminat cu victoria surprinzătoare a gazdelor, scor 114-106. Meciul a avut nevoie de două reprize adiționale pentru a se stabili echipa învingătoare. Jocul a debutat sub semnul echilibrului, ambele combatante reușind să înscrie multe puncte în primul parțial. La scorul de 20-20, Davis a reușit să înscrie șase puncte consecutive și ”U” a terminat în avantaj primele 10 minute de joc (20-26).

Tot universitarele au punctat primele și în debutul celui de al doilea sfert și au pus o diferență de opt puncte pe tabela de marcaj. Gazdele au reușit să se regrupeze și să întoarcă rezultatul. De altfel, pe parcursul meciului, de 14 ori cele două combatante s-au aflat la egalitate. A fost 24-17 la sfârșitul sfertului doi, iar clujencele trebuiau să forțeze în următoarele două, pentru a-și apropia victoria. Al treilea parțial a fost la fel de spectaculos precum precedentele și a fost adjudecat de Universitatea cu 20-19. Fetele lui Dragan Petricevic păreau hotărâte să încheie meciul în timpul regulamentar, dar s-au lovit de dârzenia echipei gazdă.

După 19-19 în sfertul patru, tabela de marcaj indica 82-82, astfel că, s-a intrat în repriza adițională, conform regulamentului. În cele cinci minute suplimentare baschetbalistele, vizibil obosite după intensitatea primelor 40 de minute, s-au străduit în primul rând să nu comită greșeli. Pe rând atât fetele den Târgu Mureș, cât și clujencele, au reușit să înscrie și să treacă în avantaj minim. În cele din urmă și repriza suplimentară s-a terminat la egalitate (13-13) și urma a doua repriză de prelungiri.

Ultimele cinci minute au fost la dispoziția gazdelor care au marcat de două ori de la distanță, prin Cherise Daniel. Antrenorul Universității a simțit pericolul, a cerut timp de odihnă, dar la reluare Gal Emeșe a marcat iar de trei puncte și a decis meciul. Pentru ACS BC Sirius Târgu Mureș a fost doar al doilea succes al sezonului, în vreme ce pentru ”U” acesta a fost al doilea eșec stagional. Cherise Daniel de la gazde a fost cel mai bun om al meciului cu 31 de puncte și 7 recuperări.

De la ”U”, Zahna Medley a reușit primul triple-double al sezonului, cu 21 de puncte marcate, 10 recuperări și 10 pase decisive. În urma eșecului de la Târgu Mureș, Universitatea Cluj a cedat prima poziție a clasamentului LNBF, în favoarea celor de la Sepsi Sfântu Gheorghe. Etapa viitoare clujencele vor evolua pe teren propriu, vineri 7 decembrie, în compania formației ICIM Arad.

Distribuie:

Postaţi un comentariu