”U” a făcut scorul campionatului la Brăila. Goga a semnat un poker

Foto: Dan Bodea

Pe drumul către Liga 1 ”U” Cluj a mai stabilit un record. Alb-negrii au învins cu 8-0 ultima clasată, Dacia Unirea Brăila și a ajuns la cota 72 de goluri înscrise în această ediție de campionat, cele mai multe dintre toate participantele la competiție. „Șepcile roșii” au început lansat meciul de pe Municipalul din Brăila, o ruină sinistră, și Janos a semnat prima ocazie după ceva mai bine de 60 de secunde de joc.

Goga a trimis un șut (min. 4) ce putea deveni periculos pentru poarta lui Moldoveanu. Bravul portar al Daciei Unirea nu a mai avut ce face câteva zeci de secunde mai târziu când cel mai în formă fotbalist al Universității a așezat perfect mingea pe capul lui Cordoș și fundașul central a deschis scorul.

În minutul 8 Giurgiu șutează din afara careului, fără rezultat pe tabela de marcaj. Cinci minute mai târziu o combinație pe axa Gavra – Hațiegan – Goga avea să ducă la dublarea avantajului Universității, după un dribling de finețe a căpitanului alb-negrilor și o execuție simplă din 6 metri.

”U” Cluj a continuat să mențină ritmul de joc și, după alte câteva oportunități, Goga avea să semneze hattrick-ul până la pauză. Atacantul „Șepcilor roșii” a marcat în minutele 39 și 40 de fiecare dată din pasele lui Janos. În ciuda scorului (4-0 la pauză), Universitatea Cluj nu a avut milă de adversar nici în actul secund.

După ce a oferit două assist-uri pentru Goga, Norbert Janos și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor (min. 57), cu un șut puternic din opt metri. Golgheterul Cristian Gavra a dus scorul la 6-0 (min. 64), cu o reluare simplă din 6 metri, după încă o pasă decisivă a lui Janos. În minutul 70 Dorin Goga a semnat poker-ul după o fază în care și-a ridiculizat adversarii ieșiți în cale.

Portarul gazdelor a aplaudat râzând resemnat reușita de 7-0 a căpitanului Universității. Cu un sfert de oră înaintea fluierului final, Gavra a înscris din două încercări pentru 8-0. Până la finalul întâlnirii Nicolae Pârvulescu s-a întrecut în ratări, iar Hațiegan a încercat să marcheze golul meciului (reluare din foarfecă).

S-a terminat 8-0 pentru ”U” care, cu 66 de puncte acumulate, se menține la un punct în urma Chindiei Târgoviște, ocupanta locului 2 în clasamentul Ligii 2. Etapa viitoare Universitatea Cluj va evolua acasă, în Vinerea Mare, în compania Ripensiei Timișoara. Meciul este programat pe Cluj Arena, de la ora 18:30.

Distribuie:

Postaţi un comentariu