Trei din trei și calificare en fanfare pentru ”U” Cluj în Cupa României

Foto: Dan Bodea

Echipa feminină de baschet a CS Universitatea Cluj a câștigat, miercuri seara, și ultimul meci din cadrul grupei B din prima fază a Cupei României. Universitarele au dispus de CS Phoenix Constanța cu scorul de 67-60, obținând astfel calificarea în faza următoare a competiției. Tehnicianul clujencelor a tratat meciul cu echipa dobrogeană ca pe un experiment, dar unul reușit.

Phoenix a câștigat primele două sferturi, cu 18-15 și cu 21-16, intrând la cabine cu un avantaj de 8 puncte (scor 39-31). Repriza a doua a fost diametral opusă, iar clujencele au etalat un joc consistent, încă o dată pe fază defensivă, reușind și în atac să înscrie suficiente puncte pentru a întoarce rezultatul și pentru a obține calificarea.

Fetele lui Iannis Kukos au trecut în avantaj la capătul următoarelor 10 minute, după un parțial de 19-8 care a anulat entuziasmul dobrogencelor. Și ultimul sfert a fost la discreția clujencelor (17-13) care au forțat doar atât cât a fost nevoie pentru a câștiga și acest ultim joc din cadrul turneului găzduit în ultimele zile de București.

Korine Campbll, de la ”U”, a fost MVP-ul meciului cu 24 de puncte marcate, 12 recuperări și 2 pase decisive. Evoluții solide au avut și Rashida Timbilla (14 puncte, 12 recuperări și 4 asisturi), respectiv Alexandra Uiuiu, acesta din urmă contribuind și ea la victoria Universității cu 9 puncte și 4 recuperări. În precedentele jocuri din grupa B a Cupei României, ”U Cluj s-a impus cu 62-53 în fața formației FCC Baschet Arad, respectiv cu 72-60 în meciul cu Țara Bârsei Brașov.

Distribuie:

Postaţi un comentariu