Transferul lui Djokovic, aproape iminent. CFR are nevoie de lichidități pentru a anula interdicția la transferuri

Foto: Dan Bodea

Croatul Damin Djokovic este tot mai aproape de Gaziantep, formație pregătită de Marius Șumudică. Presa din Turcia a semnalat încă dinainte de Crăciun interesul tehnicianului român pentru fotbalistul CFR-ului. Și tot în acea perioadă discuțiile păreau că vor eșua din cauza prețului solicitat de liderul Ligii 1 (un milion de euro).

Feroviarii ar fi ținut în continuare de preț dacă nu ar avea interdicție la transferuri din cauză că au încălcat fairplay-ul financiar. Vișinii au anunțat că vor contesta deciziile Comisiei de apel din cadrul FRF, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, însă, chiar și în cazul unui verdict favorabil, decizia TAS nu va produce efecte mai repede de 12 februarie, adică cu aproximativ o săptămână înaintea manșei întâi din 16-imile Ligii Europa dintre CFR și FC Sevilla.

Djokovic a primit mai multe oferte de transfer în această iarnă, din Croația și Elveția, însă suma pe care ofertanții erau dispuși să o plătească nu depășea 500.000 de euro. Datorită evoluțiilor din campania europeană de toamnă, CFR-ul are de încasat aproximativ 16 milioane de euro, dar UEFA va efectua plățile mult prea târziu pentru ca gruparea din Gruia să-și rezolve problemele financiare. În acest context chiar și o jumătate de milion de euro (cât ar încasa CFR pe Damian Djokovic), i-ar ajuta pe feroviar să mai echilibreze balanța contabilă.

Croatul în vârstă de 29 de ani are o cotă de transfer de peste două milioane de euro și un contract cu CFR scadent în 2022. Trei trofee a cucerit Djokovic în tricoul vișiniu: două titluri de campion și o Supercupă. Djokovic este al doilea mijlocaș central pe care campioana Ligii 1 îl pierde în această iarnă, după argentinianul Juan Emmanuel Culio, care a semnat cu o grupare din liga  a doua argentiniană.

Distribuie:

Postaţi un comentariu