Știința Baia Mare a făcut scorul etapei la Cluj

Foto: Dan Bodea

SuperLiga României de rugby a programat, sâmbătă, în cadrul etapei a opta, meciul dintre Universitatea Cluj și Știința Baia Mare. Oaspeții s-au impus cu 69-12 și au realizat astfel, scorul etapei. Pe terenul din Parcul Sportiv ”Iuliu Hațieganu” maramureșenii au deschis scorul în minutul 5 când Cristi Chirica a culcat balonul în terenul de țintă al clujenilor. Tot ”zimbrii” băimăreni au fost cei care au mai înscris două eseuri în următoarele cinci minute prin fostul universitar Răzvan Ailenei și Sione Fakaosilea.

De menționat că Taniela Maravunawasawasa a transformat toate încercările oaspeților. La jumătatea primei reprize Răzvan Ailenei a mai culcat odată balonul în terenul de țintă și băimărenii aveau deja asigurat și punctul bonus ofensiv. Până la pauză au mai înscris Sione Fakaosilea și tot Razvan Ailenei, câte un eseu, ultimul reușind performanța de a înscrie nu mai puțin de trei încercări într-o singură repriză.

A fost 40-0 la pauză pentru Știința, dar maramureșenii nu-și epuizaseră încă toate ideile de joc. Sean Morrell, cu o dublă și Alexandru Bucur au înscris alte trei eseuri pentru oaspeți. Clujenii au reușit o singură dată să străpungă defensiva oaspeților, prin Leimoni Moala, care a înscris eseul ce părea de onoare al Universității, în minutul 57. Însă, pe fondul relaxării echipei vizitatoare, jucătorul tongan al alb-negrilor a mai înscris odată.

Jone Nasalo și Sean Morrell, au reușit ultimele eseuri ale partidei și Știința Baia Mare încheie anul pe poziția a doua a clasamentului SuperLigii la cinci puncte de liderul Steaua. Universitatea Cluj a obținut un singur succes și va ierna pe poziția a șasea, penultima a clasamentului, cu doar patru puncte acumulate.

Distribuie:

Postaţi un comentariu