Steaua și Viitorul și-au aflat adversarii

Foto: Dan Bodea

Vicecampioana României, Steaua București, va înfrunta formația Sparta Praga în preliminariile UEFA Champions League, conform tragerii la sorți care a avut loc, vineri, la Nyon, în Elveția. Cele două echipe sunt cunoștințe mai vechi. În sezonul 1988/1989 Steaua a trecut de Sparta Praga în turul I al Cupei Campionilor Europeni, după 2-2 la Praga și 5-1 la București.

De altfel, în acel sezon Steaua avea să dispute finala Cupei Campionilor, pierdută cu 0-4 în fața italienilor de la AC Milan. Sparta Paraga este cel mai titrat club de fotbal din Cehia, având în palmares nu mai puțin de 33 de titluri de campioană și 14 cupe. La gruparea prafgheză evoluează și fostul atacant al Astrei, Kehinde Fatay. Partida tur, dintre Sparta Praga și Steaua, se va disputa la Praga, pe data de 26 sau 27 iulie, în timp ce returul este programat pe ”Arena Națională”, pe 2 sau 3 august.

Și Viitorul Constanța și-a aflat adversarul din turul 3 preliminar al UEFA Europa Lague. Trupa lui Gheorghe Hagi o va înfrunta pe fosta campioană a Belgiei, Gent. Adversara viitorului a terminat sezonul trecut din campionatul Belgiei pe locul 3, în timp ce Viitorul a încheiat sezonul pe locul 5 în Liga 1. Celelalte echipe angrenate în întrecerile intercluburi trebuie să aștepte disputarea unor partide pentru a ști cu certitudine care le vor fi adversarele din turul al treilea preliminar.

Astfel, campioana României, Astra Giurgiu a fost desemnată drept adversar pentru învingătoarea dintre FC Copenhaga (Danemarca) şi Crusaders Belfast (Irlanda de Nord). În tur, danezii s-au impus cu 3-0 astfel că, aproape sigur Astra va înfrunta în trul 3 preliminar al Ligii Campionilor gruparea din capitala Danemarcei. Astra Giurgiu nu a fost cap de serie la tragerea la sorţi deci, va juca turul pe teren propriu, la 26 sau 27 iulie şi returul în deplasare, la 2 sau 3 august.

În Europa League, tot în turul 3 preliminar, Pandurii Târgu Jiu se va duela cu învingătoarea dintre Kairat Almaty, din Kazahstan și Maccabi Tel Aviv, din Israel. Cea de a cincea echipă românească prezentă în cupele europene, CSMS Iași, ar putea întâlni gruparea ucraineană Oleksandria. Pentru a accede în turul trei preliminar al UEFA Europa League moldovenii trebuie să treacă de Hajduk Split. În manșa tur, disputată la Iași, cele două echipe au terminat la egalitate, scor 2-2.

Distribuie:

Postaţi un comentariu