Simona a confirmat. Nu mai vine la Cluj-Napoca!

Foto: Dan Bodea

Echipa feminină de Fed Cup a României va întâlni, la începutul lunii februarie, în Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, Rusia, în barajul de calificare la turneul final. Ceea ce se vehicula de mai multe luni a fost confirmat de fostul lider mondial. Simona Halep nu va onora convocarea, ba mai mult, nici măcar nu va face deplasarea la Cluj-Napoca alături de celelelte tenismene.

„Am analizat programul din 2020 alături de echipa mea. Am ajuns la concluzia că va fi greu să particip la Fed Cup anul acesta. Vreau să mă concentrez pe Olimpiadă. Le urez baftă fetelor în meciul cu Rusia. Nu cred că voi fi în tribună să le susțin, totul depinde de program. Atenție, nu mă retrag de la Fed Cup, dar am ales Olimpiada”, a spus Simona Halep, la Gala Tenisului Românesc.

Câștigătoarea turneului de la Wimbledon de anul acesta a anunțat de mai multă vreme, prin vocea afaceristului Ion Țiriac, unul dintre mentorii sportivei, că nu va participa la meciul de la Cluj-Napoca, preferând să se concentreze pentru viitoarea participare la Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo, din perioada iulie – august 2020.

Anterior, Simona Halep declarase că se gândește să boicoteze meciurile din Fed Cup nemulțumită fiind de schimbarea formatului competițional. Confruntarea se va desfășura pe 7 și 8 februarie 2020 și va conta pentru calificare la turneul final găzduit de capitala Ungariei, în primăvara anului viitor. În cazul unei victorii, România se va număra printre cele 12 echipe care își vor disputa titlul de campioană, turneul final urmând a avea loc în perioada 14-19 aprilie 2020, la Budapesta.

Tot la Cluj-Napoca au mai avut loc până acum alte patru întâlniri ale echipei de Fed Cup a României, în 2016, cu Cehia și Germania, și, în 2018, cu Canada și Elveția.

Distribuie:

Postaţi un comentariu