Și-au dat șepcile jos și s-au apucat de fotbal. ”U” Cluj a făcut meciul anului la Turnu Măgurele

Foto: Dan Bodea

Restanțieri la fotbal, cu Adi Falub antrenor, studenții Universității Cluj au redescoperit materia la care până mai ieri notă de trecere ar fi primit doar de la suporterii mai îngăduitori. Meciul cu Turris Turnu Măgurele a fost ca un examen, pe care l-au luat cu brio. Cu sau fără victoria din întâlnirea cu Pandurii Târgu Jiu, ”U” Cluj a bifat pe feuda familiei Dragnea al treilea succes în ultimele patru etape, 4-1 în fața uneia dintre echipele, totuși, bune ale campionatului.

Perioada bună pe care o traversează „Șepcile roșii” este vizibilă nu doar pe teren, ci și în clasament unde alb-negrii avansează ca un atlet ce a declanșat sprintul pe turnantă. Meciurile cu adevărat importante abia acum încep (Concordia Chiajna – et. a 8-a, CS Mioveni – et. a 9-a, Rapid – et. a 10-a, Farul et. a 11-a samd), și tocmai din această perspectivă victoria de la Turnu Măgurele e ca o doză de vitaminizare mentală.

Ce s-a întâmplat de la ultimul meci al sezonului trecut, până la succesul cu Turris? În primul rând s-au schimbat majoritatea jucătorilor. Neciu și Gavra sunt ultimii supraviețuitori din echipa care a pierdut ultimul meci din campionatul trecut (1-2, acasă cu Metaloglobus). Andrei Mureșan, George Florescu și Dorin Goga erau pe atunci de neînlocuit.

Cu Enache la catedră, Mureșan e doar rezervă, iar Florescu nu mai face parte din lot. Doar Goga a rămas simbolul altei epoci din istoria Universității, însă și el mai mult un „Consigliere” de imagine. Pe brațul lui Gabriel Tamaș, banderola de căpitan capătă din nou simbolistica pe care o reprezintă. În jurul căpitanului, locotenenții Rus, Luchin, Novac și Filip împart generos mostre de încredere și sacrificiu.

Din noua generație, despre care s-a tot vorbit, încep să se remarce Neciu, Telcean, Meșter, Negrean, Mânărean și Alex Pop. Pârvulescu, uitat pe bancă, sau prin tribune, și-a regăsit și el încrederea, iar Gavra, chiar dacă nu mai e golgheterul de altă dată, e nelipsit din structura ofensivă și contributor decisiv la golurile echipei.

Victoria categorică cu Turris, 4-1 în deplasare (marcatori Pârvulescu, Novac, prima dublă din carieră, și Mânărean), s-a conturat pe fondul unui joc cum nu a mai prestat ”U” Cluj nici în sezonul în care a ratat la baraj promovarea în Liga 1. Răsplata progresului se vede în clasament, locul 2 (13 puncte), promovabil, la patru lungimi în urma Universității Craiova. În limbaj fotbalistic se spune că victoriile aduc victorii și exact de victorii au nevoie studenții pentru duce echipa acolo unde îi este locul.

Distribuie:

Postaţi un comentariu