Sfârșitul unei generații. România – FRanța 61-90

Foto: Dan Bodea

Echipa națională feminină de baschet a României a pierdut cu scorul de 61-90 întârlnirea cu vicecampioana continentală, Franța, într-un meci din preliminariile Campionatului European. Partida găzduită de Sala Sporturilor „Horia Demian” din Cluj-Napoca a fost la discreția franțuzoaicelor, doar în primele cinci minute „Aquilele tricolore” reușind să joace de la egal la egal cu mult mai puternicele lor oponente.

România a avut 10-4 și 12-6, în singurele momente de rătăcire a vizitatoarelor. Hartley și Johannes au turat motoarele și au dat semnalul revenirii în meci a Franței, care avea deja un avantaj confortabil după primele 10 minute (18-21). În sfertul al doilea România nu a mai reușit aproape nimic și la pauza mare sortivele au intrat la cabine la scorul de 31-42. Actul secund s-a derulat în aceeași notă, cu Franța la conducere și cu echipa României încercând să lase o bună impresie.

Ecartul s-a mărit la 24 de puncte în favoarea vicecampioanelor europei (45-69), înaintea ultimelor 10 minute. Fetele pregătite de Dragan Petricevic nu au reușit nici în ultimul parțial să facă față jocului în forță, au cedat sfertul cu 16-21 și au încheiat meciul la 29 de puncte în urma Franței. Cu o singură victorie în cele cinci meciuri disputate echipa României nu are nicio șansă de calificare la turneul final al Campionatului European, iar în ultimul meci din preliminarii primește vizita ultimei clasate, Finlanda.

Distribuie:

Postaţi un comentariu