S-a destrămat echipa de Fed Cup. Begu și Niculescu au renunțat și ele

Foto: Dan Bodea

Irina Begu și Monica Niculescu au declinat convocarea pentru meciul din Fed Cup contra Rusiei, care va avea loc peste două săptămâni la Cluj-Napoca. La sfârșitul anului trecut și Simona Halep a anunțat că Fed Cup nu este o prioritate pentru ea, iar Sorana Cârstea s-a retras din echipa României încă din 2018.

„La Fed Cup n-o să fiu. L-am anunțat pe domnul Segărceanu că nu voi juca. În momentul de față, prioritatea mea este să mă calific la Olimpiadă. Am șase luni la dispoziție ca să fac asta, iar clasamentul nu e în favoarea mea în acest moment; mai am și câteva puncte de apărat în perioada următoare, și în aceste condiții, îmi va fi greu să joc Fed Cup”, a declarat Begu, citată de site-ul treizecizero.ro.

„La Fed Cup nu m-am gândit, dar la câte accidentări am avut și la cât de pregătită sunt eu acum, cred că sunt alte fete mai bine clasate și mai bine pregătite decât mine ca să participe. Așa cred eu. Eu am avut prea multe accidentări. Încă nu sunt pregătită”, a spus și Monica Niculescu pentru sursa citată.

În spatele deciziei jucătoarelor pare să fie și un conflict cu Ion Țiriac, președintele Federației Române de Tenis. Conform platformei ziare.com Ion Țiriac, le-ar fi transmis jucătoarelor că nu vor mai fi plătite pentru jocurile din Fed Cup, urmând să primească doar bonusuri de performanță. În aceste condiții echipa de Fed Cup a României, pentru meciul cu Rusia, ar putea fi compusă din Ana Bogdan, Patricia Țig, Gabriela Ruse, Irina Bara și Jaqueline Cristian.

Reamintim că anul trecut, echipa României a ajuns în semifinalele Fed Cup, dar jucătoarele, în special Monica Niculescu şi Ana Bogdan, au fost dezamăgite de faptul că Federaţia Română de Tenis a întârziat să achite anumite plăţi din cauza faptului că finanţarea venită de la Ministerul Tineretului şi Sportului este blocată din cauza unui litigiu în instanţă.

Confruntarea dintre echipele României și Rusiei se va desfășura pe 7 și 8 februarie 2020 și va conta pentru calificare la turneul final găzduit de capitala Ungariei, în primăvara anului viitor. În cazul unei victorii, România se va număra printre cele 12 echipe care își vor disputa titlul de campioană, turneul final urmând a avea loc în perioada 14-19 aprilie 2020, la Budapesta.

România şi URSS s-au întâlnit de două ori, în 1978, la Melbourne, în sferturile de finală ale Grupei Mondiale, şi în 1986, la Praga, în turul al doilea al Grupei Mondiale, româncele pierzând de fiecare dată cu 0–3. Tot la Cluj-Napoca au mai avut loc până acum alte patru întâlniri ale echipei de Fed Cup a României, în 2016, cu Cehia și Germania, și, în 2018, cu Canada și Elveția.

Distribuie:

Postaţi un comentariu