România întâlnește Belgia în preliminariile Euro 2021. Trei jucătoare de la ”U” Olimpia sunt în lotul „Tricolor”

Foto: Dan Bodea

Echipa națională feminină de fotbal joacă, vineri, la Leuven, în compania Belgiei într-un meci din preliminariile Euro 2021. Din cauza pandemiei cu virusul COVID-19, partidele naționalei feminine din luna aprilie și iunie au fost amânate pentru această toamnă. Tricolorele ocupă poziția a treia în clasamentul grupei H, cu 3 puncte, la distanță mare de ocupantele primelor două locuri, Belgia și Elveția, ambele cu maximum de puncte (12).

Între jucătoarele convocate pentru jocul cu Belgia și pentru cel contra Croației, programat marțea viitoare pe arena din cadrul Centrului Național de Fotbal de la Mogoșoaia, selecționerul Mirel Albon are la dispoziție și trei jucătoare de la ”U” Olimpia Cluj – Teodora Meluță, Mihaela Ciolacu, respectiv Mara Bâtea.

România a disputat trei meciuri în actuala campanie de calificare și a acumulat doar trei puncte (3-0 cu Lituania), pierzând, însă, disputele cu principalele contracandidate la calificarea la turneul final al Campionatului European de anul viitor (0-1, acasă, cu Belgia și 0-6, în deplasare, cu Elveția).

La Turneul Final de anul viitor, găzduit de Anglia, se califică câștigătoarele celor 9 grupe alături de cele mai bune trei locuri doi. Celelalte șase ocupante ale pozițiilor secunde vor disputa un play-off, în sistem tur-retur însă, pentru naționala feminină de fotbal a României chiar și ocuparea locului 2 în grupa H este o misiune aproape imposibilă.

Programul tricolorelor în această toamnă:
18 septembrie: Belgia – România
22 septembrie: România – Croația
23 octombrie: Lituania – România
27 octombrie: România – Elveția
1 decembrie: Croația – România

Distribuie:

Postaţi un comentariu