România a surclasat Germania. ”Stejarii” au înscris 13 eseuri pe Cluj Arena

Foto: Dan Bodea

Echipa națională de rugby a României a învins cu 85-6 prima reprezentativă a Germaniei, într-un meci contând pentru Cupa Europeană a Națiunilor. Meciul s-a disputat pe Cluj Arena și a avut dublă miză, contând și pentru preliminariile Cupei Mondiale din Japonia (2019). ”Panzerele” au început bine meciul și s-au fixat în jumătatea de teren a ”Tricolorilor” preț de 5 minute, apoi a venit primul eseu, marcat de Sione Fakaosilea și transformat de Vlaicu, după care jocul a curs într-o singură direcție, spre buturile echipei vizitatoare.

Până la pauză ”Stejarii” au mai culcat de patru ori balonul în terenul de țintă al nemților prin Mihăiță Lazăr, Tangimana Fonovai de două ori, în minutele 27 și 35, respectiv prin căpitanul Macovei. Germanii au punctat și ei prin două lovituri de pedeapsă și prima repriză s-a terminat 31-6. Actul secund a fost un antrenament cu public, chiar dacă asistența a fost mult sub așteptări. Burcea, Kinikinilau (de două ori), Dumitru, din nou Fakaosilea, Macovei, Coste și Stephen Shennan au punctat pentru cea mai categorică victorie din actualul sezon de Cupă Europeană a Națiunilor.

Grație acestei victorii ”Stejarii” se mențin pe prima poziție a clasamentului European Cup Championship și al preliminariilor pentru Cupa Mondială, dar victoria Spaniei în Rusia (16-6), a încurcat puțin drumul României spre Japonia. În clasamentul preliminariilor pentru Cupa Mondiala 2019, România a acumulat 20 puncte și este urmată în clasament de Spania (17 puncte), Rusia (10 puncte), Germania (8 puncte), respectiv Belgia (2 puncte). ”Stejarii” se pot califica la Cupa Mondială din Japonia din 2019 în urma rezultatelor pe care le vor obține în sezonul 2016-2018, cumulat, astfel:

– dacă ocupă primul loc în Cupa Europeană a Națiunilor 2016/2018;
– dacă se clasează pe locul 2 în Cupa Europeană a Națiunilor, 2016/2018 după Georgia, calificată deja direct, după rezultatele obținute la Cupa Mondială din Anglia (2015);
– dacă se clasează după echipa calificată direct și se impune în barajul cu ocupanta locului 3 în Pacific Tri-Nations, Samoa.

Următoarele meciuri ale României
18 februarie, Madrid
Spania – România

3 martie, Cluj-Napoca
România – Rusia

10 martie, Buzău
România – Belgia

18 martie, Tbilisi
Georgia – România

Urmăriți mai jos o galerie foto realizată de fotoreporterul Dan Bodea.

Distribuie:

Postaţi un comentariu