România a pierdut dramatic meciul cu Spania, în Golden League. ”Tricolorele” termină turneul pe locul 2

Foto: Dan Bodea

Echipa națională feminină de volei a României a pierdut cu scorul de 2-3 la seturi, meciul decisiv cu Spania, din Golden League, și a încheiat turneul de la Cluj-Napoca pe locul 2.

Româncele au condus cu 1-0 și cu 2-1 la seturi, dar, la final tinerețea și experiența mai mică le-a trădat, pierzând în cinci seturi. În precedentele întâlniri fetele antrenorului Luciano Pedulla au impresionat obținând victorii clare cu Franța, scor 3-0, și Azerbaidjan, scor 3-0.

România se mai poate califica la Final Four-ul de la Ruse dacă gazda Bulgaria câștiga Grupa B. În caz contrar, Bulgaria va ocupa al patrulea loc din Final Four din postura de țară gazdă. La Final Four se califică cele trei câștigătoare ale grupelor și țara gazdă / cel mai bun loc 2.

Al doilea turneu al Golden League va avea loc în Franţa, între 4-6 iunie. Final Four-ul Golden League va avea loc în perioada 19-20 iunie, la Ruse, Bulgaria.
Turneul Golden League de la Cluj-Napoca a fost o „încălzire” în perspectiva participării la Campionatul European din august, unde România se va duela cu Turcia, Olanda, Ucraina, Finlanda și Suedia, tot la Cluj-Napoca.

Turneul final al Campionatului European feminin de volei va avea loc în perioada 18 august-4 septembrie 2021. Meciurile din grupe vor fi organizate în Belgrad (Serbia – Grupa A), Plovdiv (Bulgaria – Grupa B), Zadar (Croaţia – Grupa C) şi Cluj-Napoca (România – Grupa D). Cele 15 partide din seria de la Cluj-Napoca se vor disputa în perioada 18-25 august.

Distribuie:

Postaţi un comentariu