Răsturnare de situație! Omrani a semnat cu CFR, ”prelungirea” a dispărut

Foto: Dan Bodea

Site-ul oficial al clubului CFR anunță că atacantul francez Billel Omrani a semnat un nou contract cu gruparea campioană! Informația este cu atât mai surprinzătoare cu cât între cele două părți a apărut în ultima perioadă o ruptură vizibilă. Mai întâi fotbalistul a refuzat să facă deplasarea cu restul echipei în cantonamentul din Polonia, iar oficialii clubului feroviar au început să caute atacanți, după ce și Ibrahima Balde a devenit ”istorie” pentru CFR. Între timp și fostul finanțator al FCSB anunțase că Omrani a semnat cu trupa roș-albastră însă, contractul ar urma să fie înregistrat la LPF abia după ce Comisia de Soluționare a Litigiilor din cadrul FRF va da un verdict în cazul ”semnăturii false” de pe ”prelungirea contractului” francezului cu CFR.

Cine pe cine păcălește?
”BILLEL OMRANI RAMÂNE LA CFR CLUJ! Veste excelentă pentru fanii Campioanei României! Billel Omrani a semnat pentru încă trei ani cu CFR Cluj! Așadar, atacantul care a avut o contribuție importantă la câștigarea celui de-al 4-lea titlu din istoria echipei noastre va continua în Gruia! Felicitări pentru alegerea făcută și multă baftă la CFR, Billel! Hai CFR!” este mesajul postat de vișiniii pe site-ul oficial al clubului.

Pentru fanii CFR-ului este o veste bună, pentru fotbalist poate urma cea mai neagră perioadă. Billel Omrani poate fi suspendat pentru o perioadă lungă de timp dacă se va dovedi că a semnat cu FCSB înainte să parafeze noua înțelegere cu CFR. Pedeapsa pentru ”dublă semnătură” poate ajunge până la șase luni de suspendare. Însă, întrebarea firească este:

”Ce nevoie aveau CFR și Omrani de un nou contract dacă exista deja un act adițional la vechiul angajament?”. Acel act adițional, ”prelungirea” pe care fotbalistul susține că nu ar fi semnat-o înainte de 30 iunie, a dispărut. Așadar, noul contract anunțat de directorul sportiv Bogdan Mara adâncește și mai mult suspiciunea că precedenta ”prelungire” nu ar fi fost una tocmai corectă.

Teoria conspirației
Există mai multe suspiciuni care planează asupra anunțului făcut de CFR. Oficialii clubului au lăsat să se înțeleagă că Omrani nu va mai juca multă vreme de acum încolo, deoarece a pierdut perioada de pregătire. În loc de semne de împăcare, informațiile dinspre clubul feroviar vizau în cel mai fericit caz un transfer în China, la echipa antrenată de Dan Petrescu.

Tocmai antrenorul care a adus al patrulea titlu în vitrina CFR-ului pare să fie ”cheia” acestei afaceri. Petrescu a plecat în China deși mai avea contract cu CFR, conform căruia acesta ar fi trebuit să achite o clauză de aproximativ o jumătate de milion de euro dacă va ”rupe” înțelegerea înainte de scadență (2021). Pentru a NU achita clauza de reziliere, în afacerea plecării lui Dan Petrescu în China a intrat Kevin Boli. Feroviarii sperau să primească aproximativ 2.000.000 de euro pe fundașul central.

Cam aceeași sumă ar fi vrut-o CFR-iștii și pe Deac, alt fotbalist ”dorit” insistent de Petrescu în China. Cum Deac nu mai este la prima tinerețe, nici asiaticii nu se grăbesc să arunce cu milioanele de euro înspre gruia. În acest context, anunțatul transfer al lui Omrani în China pare să fie și el parte din înțelegerea dintre Petrescu și clubul feroviar. Avantajul lui Omrani în fața lui Deac este în primul rând vârsta (26 pentru Billel, respectiv 32 pentru Ciprian), dar și situația iscată între francez și CFR.

Până acum nici achiziția lui Boli nu a fost oficializat în China așa că vișiniii par mai degrabă că forțează un transfer la trupa lui Petrescu pentru a-și recupera clauza neachitată de tehnician. O altă variantă vehiculată ar fi salariul exorbitant pe care Omrani l-ar încasa în China (1.000.000 de euro anual). În plus Omrani și impresarul ar urma să primească și o cotă parte din transfer, totul pentru a stinge conflictul cu atacantul francez care, în continuare nu pare să fi renunțat la acuzația de falsificare de semnătură.

Chiar dacă este doar o teorie, practic lui Omrani i s-a oferit un nou contract doar pentru a fi vândut mai departe. Ultima declarație a lui Bogdan Mara întărește încă o dată această supoziție: ”Or să mai urmeze cireașa de pe tort. Nu Essien, haideți să fim serioși, vorbim de prezent. Mai avem două poziții de acoperit ca să fim competitiv și numeric și calitativ”, a declarat Bogdan Mara Digi Sport. CFR a transferat în această vară doi atacanți Tambe și De Luca), iar presa din Italia anunță iminenta sosire în Gruia a celui de al treilea vârf, Ricardo Maniero.

Distribuie:

Postaţi un comentariu