Probleme pentru spectatorii străini prezenți la Europenele de gimnastică de la Cluj

Foto: Dan Bodea

Campionatele Europene de Gimnastică Artistică se desfășoară în aceste zile, cu casa închisă, la Sala Polivalentă Cluj-Napoca. Peste 15.000 de bilete au vîndut organizatorii evenimentului, încasând profituri consistente. Cu toate acestea în incinta Polivalentei sunt doar trei puncte de vânzare a produselor alimentare, iar plata se poate efectua doar cash și doar în lei.

În plus, din cauza numărului mic de puncte de vânzare, se formează cozi imense, mulți dintre spectatori preferând să mănânce în altă parte, decât în incinta Sălii Polivalente. Situația revoltătoare a fost semnalată de mai mulți suporteri ai echipelor naționale de gimnastică a României care au semnalat faptul că spectatorii nu sunt informați, în prealabil, că este acceptată doar plata cash și în lei, astfel încât, după ce stau la cozi, se găsesc în situația de a nu putea cumpăra produsele, astfel încât au fost cazuri în care au apelat la spectatorii români să îi ajute schimbe euro în lei.

În replică, Ionuț Rusu, directorul general al Sălii Polivalente Cluj-Napoca, spune că în incinta edificiului există bancomate, unde suporterii veniți din toate țările Europei, pot să-și preschimbe banii. ”Nu cred că asta este o problemă. La bancomat orice cetățean străin poate să extragă o sumă în lei, din contul personal, indiferent că are cont în euro sau altă valută. Cât despre plata cu cardul, eu știu că se poate efectua, cel puțin la restaurantele din incinta săli. Acum chiar la punctele de vânzare se poate să nu existe această posibilitate, am să verific”, a spus Ionuț Rusu.

 

Distribuie:

Postaţi un comentariu