Primul sfert a făcut diferenţa. U-BT a câștigat la limită meciul cu Dinamo

Baschetbaliștii de la U-BT Cluj-Napoca au obținut primul succes în faza Top 6 a Ligii Naționale de Baschet Masculin, scor 84-82, în meciul disputat la București, în compania marii rivale Dinamo. Așa cum o arată scorul final, partida a fost echilibrată, diferența fiind făcută în primul sfert al întâlnirii pe care alb-negri și l-au adjudecat cu 21-28.

Ceea ce a urmat a fost o cursă de urmărire a gazdelor în tentativa lor de a obține o victorie se palmares în faţa uneia dintre principalele candidate la câștigarea titlului de campioană. Dinamo și-a adjedacat sfertul al doilea, dar la un singur punct, astfel că, repriza a doua a început de la scorul de 43-49. De altfel, Dinamo avea să câștige și următoarele parțiale la diferențe prea mici, însă, pentru a mai întoarce rezultatul.

„Este o primă victorie extrem de muncită. Nu suntem în cea mai bună perioadă a noastră. Am întâlnit o echipă agresivă și ne-a fost puțin teamă de acest joc. Știam că ei ne așteaptă proaspeți și gata să facă orice pentru o victorie. În mare parte am jucat bine timp de 35 de minute. Pe final, mă bucur că am câștigat.

Orice problemă am avea și oricât de prost ne-am simți, trebuie să găsim soluții. Asta fac echipele care vor să fie campioane. Mergem mai departe, ne așteaptă un joc dificil cu echipa din Minsk. Soarta calificării este în mâinile noastre și vom da totul să învingem miercuri”, a spus antrenorul Mihai Silvășan, pentru site-ul oficial.

Miercuri baschetbaliștii clujeni vor juca cu Tsmoki Minsk, în FIBA Europe Cup, pe BT Arena de la ora 19.00.

Distribuie:

Postaţi un comentariu