Potaissa Turda a spulberat-o pe AEK Atena și vizează primul trofeu european pentru Cluj

Foto: Dan Bodea

Echipa masculină de handbal Potaissa Turda este la 60 de minute de o performanță istorică, după victoria cu scorul de 33-22 în fața celor de la AEK Atena, în manșa întâi a finalei Cupei Challenge. Dacă elenii nu vor întoarce scorul în returul de la Atena, lucru aproape imposibil, Potaissa va cuceri primul trofeu european intercluburi pentru handbalul clujean. Meciul tur al finalei, disputat în Sala Sporturilor ”Horia Demian” a fost dominat de clujeni, chiar dacă în prima repriză echipa vizitatoare a reușit să stea aproape de trupa lui Horațiu Gal.

Foto: Dan Bodea

Egalitatea s-a consemnat doar la scorul de 2-2 și 3-3, după care ardelenii au preluat inițiativa și au reușit să se desprindă, chiar dacă nu decisiv. La pauză tabela arăta doar scorul de 14-11. Grecii au avut un final bun de repriză, clujenii și-au pierdut concentrarea. Portarul Irimuș a avut însă, câteva parade excelente și clujenii au intrat în repriza a doua la adăpostul avantajului de trei goluri. Situația s-a inversat exact atunci când era mai multă nevoie. Grecii au ratat nepermis de mult, iar clujenii au fost de neoprit în debutul reprizei a doua.

Foto: Dan Bodea

Diferența dintre cele două echipe a crescut constant, iar Cîntec, Asoltanei și Ghiță nu au mai putut fi opriți de defensiva elenă. Diferența maximă, de 11 goluri, s-a atins în chiar ultima secundă a meciului. După evoluția entuziasmantă din Sala Sporturilor ”Horia Demian” Potaissa Turda este marea favorită a returului de la sfârșitul acestei săptămâni. Georgică Cîntec, Alexandru Asoltanei şi Cristian Ghiţă au marcat câte 7 goluri pentru Potaissa.

Distribuie:

Postaţi un comentariu