Pandemia l-a blocat în România, dar viitorul lui Kerron e în Siberia

Foto: Dan Bodea

Fundașul Kerron Johnson, ultima oară legitimat la U-BT Cluj-Napoca a ales să evolueze în viitorul sezon la fosta adversară a alb-negrilor din FIBA Europe Cup, Enisey Kranoyarsk, din Siberia. Angajamentul sportivului cu U-BT a fost reziliat încă din luna martie, după ce Federația Română de Baschet a decis suspendarea meciurilor din cauza pandemiei de coronavirus. Din cauza interdicțiilor de deplasare, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-COV2, americanul a fost blocat în Cluj-Napoca până în luna mai, dar nu și-a dorit o prelungire a contractului cu U-BT.

Kerron Johnson a fost achiziționat de gruparea clujeană în septembrie 2019 și a fost unul dintre cei mai importanți jucători ai echipei, atât în întrecerea internă, cât și în campania europeană. A bifat 18 meciuri, a câștiga Cupa României și a avut medii statistice de 12.8 puncte, 5.1 pase decisive și 2.9 recuperări pentru 14.0 la eficiență.

Americanul care va împlini 30 de ani în această toamnă a mai evoluat în carieră la echipe precum New Zealand Breakers, Riesen Ludwigsburg (Germania), Pistoia Basket (Italia), Hapoel Be’er Sheva (Israel), Rouen Métropole Basket (Franța) și MKS Dąbrowa Górnicza (Polonia).

Campania europeană, în pericol
În altă ordine de idei U-BT și-a aflat adversarul din primul tur de calificare al Basketball Champions League. Trupa lui Mihai Silvășan o va înfrunta, dacă situația epidemiologică va permite desfășurarea competițiilor europene intercluburi, pe multipla campioană din Bosnia și Herțegovina, KK Igokea Aleksandrovac.

„În primul rând, toate aceste calificări în Basketball Champions League se află sub semnul incertitudinii. Nu știm dacă vom putea juca la acea oră din cauza pandemiei de coronavirus. Noi așa ne vom pregăti astfel încât să fim gata de joc. Intrăm încrezători, ne dorim foarte mult să ne calificăm în grupe și vom da tot ce avem mai bun pentru a realiza acest lucru. Am creat și noi un nucleu competitiv, așa că sperăm la calificare”, a declarat Mihai Silvășan, pentru u-bt.ro.

Dacă va trece de primul tur, U-BT se va duela cu învingătoarea întâlnirii dintre Sporting Lisabona și Fribourg Olympic (Elveția). Dacă se impune și în al doilea tur, formația din Cluj-Napoca va avea o misiune imposibilă în Grupa C, alături de Hapoel Jerusalem (Israel), Filou Oostende (Belgia), Turk Telekom (Turcia), San Pablo Burgos (Spania), Happy Casa Brindisi (Italia), Limoges CSP (Franța) și Darussafaka (Turcia).

Distribuie:

Postaţi un comentariu